Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cauza principală pentru producerea accidentelor grave în Alba, în 2023. Zeci de mii de amenzi date de polițiști într-un an

Publicat

Cauza principală pentru producerea accidentelor grave, în județ. Polițiștii din Alba au precizat care au fost principalele cauze ale producerii accidentelor grave din județ, în 2023. De asemenea, aceștia au precizat că în 2023 a crescut numărul persoanelor decedate cu 9, față de 2022, în accidente rutiere. 

Din câte se pare cele mai multe accidente s-au petrecut din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Într-o statistică prezentată de IPJ Alba, sunt prezentate principalele cauze ale accidentelor grave:

  •  viteza neadaptată la condițiile de drum (11 accidente),
  • neacordarea de prioritate vehiculelor (7 accidente),
  • nerespectare distanta între vehicule (6 accidente)
  • alte abateri săvârșite de conducătorii auto (6 accidente).

Deși în 2023, s-a redus numărul accidentelor grave de circulație cu 7 și a consecințelor acestora, respectiv a persoanelor rănite grav cu 16, a crescut numărul persoanelor decedate cu 9 și a celor rănite ușor cu una.

Câte infracțiuni rutiere au constatat polițiștii în 2023

În 2023, polițiștii rutieri au constatat 766 de infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe (187) fiind infracțiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală, urmate de infracțiunile de conducere sub influența substanțelor psihoactive (95), conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 31.850 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe (15.229) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, din care 226 celor care au depășit viteza cu peste 50 km/h.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 1.568 de permise de conducere şi au retras 1.172 de certificate de înmatriculare pentru diferite defecțiuni tehnice, lipsa inspecției tehnice periodice sau lipsa RCA.

Datele au fost făcute publice de polițiști, într-o conferintă de presă susținută, marți, 13 februarie, la sediul IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax