Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Caz grav la Teiuș semnalat de un ONG: 61 de câini crescuți în condiții greu de descris. Ce s-a întâmplat cu animalele

Publicat

Zeci de câini care stăteau în condiții greu de imaginat, într-o casă din Teiuș, au fost mutați în adăposturi publice din Alba și Sibiu.

Cazul, o ”casă a groazei pentru animale” din Teiuș în care erau 61 de câini a fost făcut public de un ONG, Partidul NOA – Natură, Oameni, Animale.

Aceștia au anunțat Poliția Animalelor din Alba, de la jumătatea lunii februarie și au arătat dovezi legate de modul în care trăiesc cei 61 de câini.

Polțiștii au amendat-o pe proprietara casei, o femeie care este plecată din țară și care a lăsat câinii în casă.

La jumătate de lună de la semnalarea cazului, vineri, 1 martie 2023, poliția animalelor din Alba a emis un comunicat de presă în care a explicat ce acțiuni a luat.

Ce spune Poliția Animalelor Alba

”Începând cu data de 13 februarie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat demersuri pentru clarificarea situației și luarea măsurilor de protecție a 61 de câini aflați la o locuință din orașul Teiuș.

În urma verificărilor efectuate împreună cu Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Primăria Orașului Teiuș, a fost evaluată starea de sănătate a fiecărui animal, iar cu sprijinul mai multor asociații pentru protecția animalelor, 41 de exemplare au fost plasate în adăposturi din județele Alba și Sibiu.

Câini trimiși în adăposturi din Alba și Sibiu

În legătură cu alte 20 de animale, a căror stare de sănătate este corespunzătoare și a căror hrănire și îngrijire este asigurată de către o persoană din localitate, sunt efectuate, în continuare, demersuri, pentru a fi plasate în adăposturi.

Întrucât, în urma controlului efectuat, au rezultat și aspecte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor și intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

Amendă primită de proprietară

Totodată, proprietara animalelor a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei, pentru că nu a asigurat condiții de viață, bunăstare și asistență medicală corespunzătoare și pentru că a omis să sterilizeze și să microcipeze o parte din animale.

Mai jos puteți vedea postarea de pe Facebook a ONG-ului care a semnalat cazul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 01.03.2024 at 20:23

    Da, dar după cât timp a reacţionat Poliţia, că nici nu aveau de gând aşa ceva. ? După ce o organizaţie din Bucureşti ia ameninţat că vin cu televiziunea.

  2. Nicu

    vineri, 01.03.2024 at 22:51

    Vai de mine!? sa se ia toți cuţomanii sensibili de pe feisbuc și sa li se atribuie direct cel puțin 2 dulăi. apoi ONG-urile sa fie căutate bine la finanțe și sa se facă eutanasierea câinilor fără stăpân după 14 zile. și sa crească de 10 ori amenzile pt abandon de animale.

    e absurd și de prost gust sa se cheltuie bani publici pentru a tine ani de zile adăposturile arhipline.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax