Connect with us
Publicitate

AIUD

CAZ ȘOCANT în Alba: Un pensionar ar fi agresat sexual o fetiță, timp de aproape cinci ani. Bărbatul dă vina pe minoră

Publicat

agresiune fetita

Un caz șocant iese la suprafață în urma unei arestări preventive admise de magistrații Judecătoriei Aiud. Un pensionar din Alba este cercetat pentru că ar fi agresat sexual o fetiță, timp de aproape cinci ani. 

În momentul în care agresiunile sexuale ar fi început, fetiția avea numai șapte ani. Mai grav este faptul că bărbatul era vecinul fetiței și avea o relație bună cu bunicii acesteia, fapt care i-a permis să aibă o relație apropiată de minoră și familia acesteia. 

În fața anchetatorilor, bătrânul a declarat că o consideră vinovată pe fetiță pentru relația anormală dintre ei. 

La solicitarea reporterilor alba24.ro, magistrații Judecătoriei Aiud au făcut o serie de precizări legate de caz și ce s-ar fi întâmplat.

Sub ”masca” vecinului bun

Traian M., un pensionar divorțat din Alba, locuia în apropierea familiei fetiței. Potrivit magistraților, acesta avea o relație de prietenie cu bunicii minorei.

În timp, bătrânul a câștigat încrederea familiei și prietenia fetiței.

Agresiunile sexuale ar fi început în urmă cu aproximativ cinci ani, pe când fetița avea vârsta de șapte ani.

Bărbatul îi oferea minorei dulciuri, mâncare, îi cumpăra haine, sau chiar o ducea în mici excursii.

Însă, când fetița se afla în casa bătrânului, acesta ar fi agresat-o sexual.

Din actele de urmărire penală, există presupunerea că bărbatul ”o chema pe persoana vătămată la domiciliul său, sub pretextul oferirii de mâncare, după care se dezbrăca, se punea în pat, o dezbrăca și pe minoră și simula un raport sexual cu aceasta până la ejaculare”, se arată în documentul obținut la solicitarea reporterilor alba24.ro.

Faptele s-au oprit după ce minora și-a anunțat mama.

Bătrânul și avocatul din oficiu au cerut arest la domiciliu sau control judiciar

În fața judecătorului de drepturi și libertăți, avocatul din oficiu a precizat că deși în urma cercetărilor rezultă că între bătrân și fetiță au avut loc acte de agresiune sexuală, ”situația nu este chiar așa cum a fost prezentată de organele de cercetare penală”, se arată în documentul citat.

Mai mult avocatul precizează că ”nu au existat raporturi sexuale, aceste relații fiind dezvoltate între cele două părți inițial pe baza unei relații de prietenie, părțile cunoscându-se reciproc, iar ulterior relația acestora a degenerat fără însă a exista vreo oponență din partea vreunei părți”, mai este scris în document.

De asemenea, avocatul a mai precizat că bărbatul este în vârstă ceea ce nu îi mai permite să săvârșească acest gen de infracțiuni.

Bărbatul a cerut să fie plasat în arest la domiciliu deoarece are de îngrijit animale și de lucrat terenul din jurul casei.

În  declarația dată în fața organelor judiciare, bătrânul ”consideră că minora este vinovată de relația dintre ei, întrucât ea ar fi cea care a inițiat astfel de ”jocuri sexuale”, se mai arată în documentul citat.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorii de caz au cerut arestarea preventivă a bărbatului, iar în data de 8 august 2021, magistrații Judecătoriei Aiud au aceptat cererea și au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare.

Dacă va fi trimis în judecată și găsit vinovat, bătrânul riscă o pedeapsă între 3 și 10 ani de închisoare.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax