Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazare pentru refugiații din Ucraina, în Alba: Condiții stabilite de CJSU pentru cei care oferă spații. Sumele alocate

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a emis joi o hotărâre pentru stabilirea criteriilor aplicabile locațiilor de cazare ce pot fi puse la dispoziția CJSU, de către instituțiile sau autoritățile publice centrale sau locale ori de către operatorii economici publici sau privați, pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, aflați pe teritoriul județului.

Astfel, potrivit documentului, locațiile de cazare ce pot fi puse la dispoziția CJSU Alba de către instituțiile sau autoritățile publice centrale sau locale ori de către operatorii economici publici sau privați, în vederea cazării cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, aflați pe teritoriul județului Alba, vor îndeplini minim următoarele cerințe cumulative:

  • instituția/autoritatea/operatorul economic să își exprime acordul în scris, conform modelului anexat prezentei hotărâri, privind punerea la dispoziția CJSU Alba a spațiilor gestionate, în vederea cazării cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, aflați pe teritoriul județului Alba;
  • să dețină toate avizele și/sau autorizațiile necesare funcționării, potrivit legii;
  • să poată asigura hrănirea persoanelor cazate;
  • să dispună de un număr de telefon, de contact deservit în regim permanent, 24 de ore din 24;
  • să ofere posibilitatea cazării/decazării în regim permanent, 24 de ore din 24.

În vederea includerii pe lista locațiilor de cazare stabilite de către CJSU Alba pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, aflați pe teritoriul județului Alba, instituțiile, autoritățile publice centrale sau locale, precum și operatorii economici publici sau privați, vor transmite acordul scris la adresa de e-mail cjcci@isualba.ro/fax.

Vezi model acord  scris – Anexă la HOTĂRÂREA nr. 55 a CJSU Alba din 10.03.2022 reguli spatii cazare

Potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial, valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locațiile stabilite de comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările și completările ulterioare, este de 100 de lei/zi/persoană, TVA inclus.

De asemenea, în situația în care în aceeași cameră sunt cazate două sau mai multe persoane, valoarea maximă a cazării pentru o cameră nu poate depăși suma de 230 de lei/zi, TVA inclus.

Valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locațiile stabilite de comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/2006, cu modificările și completările ulterioare, puse la dispoziție de către instituțiile sau autoritățile publice centrale sau locale ori de către operatorii economici publici sau privați, este de 50 de lei/zi/persoană.

Costurile aferente cazării includ cheltuielile necesare funcționării locației, respectiv cheltuielile cu utilitățile și cele necesare întreținerii spațiului.

Plata serviciilor de cazare sau, după caz, decontarea serviciilor se efectuează pe baza documentelor justificative, emise de unitatea care a asigurat spațiile de cazare.

Vezi AICI hotărârea pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în locațiile stabilite de comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum și pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax