Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazarea în Alba Iulia, REZERVATĂ în totalitate de 1 Decembrie, cu un an înainte de Centenarul Marii Uniri

Publicat

România sărbătorește anul acesta cel mai important moment din existența sa ca stat suveran și independent: 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie. Evenimentul va fi celebrat în toată țara, însă centrul manifestărilor va fi la Alba Iulia. Românii din toate colțurile țării s-au grăbit deja să își ocupe un loc de cazare pentru ca de 1 Decembrie 2018 să fie în Cealaltă Capitală, motiv pentru care, deși suntem în februarie, toate unitățile de cazare din oraș sunt ocupate, pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Majoritatea rezervărilor pentru 1 Decembrie la Alba Iulia s-au făcut încă de anul trecut. Reprezentanții unităților de cazare din oraș spun că pe tot parcursul anului 2018 există o creștere a numărului de turiști care se vor caza în Capitala Marii Uniri, și asta datorită evenimentelor organizate în oraș, nu doar cu ocazia Centenarului.

„Toate locurile de cazare la Alba Iulia pentru 1 Decembrie au fost rezervate încă de anul trecut. În plus, sunt multe perioade din an când nu mai sunt camere disponibile. Cererea pentru a organiza evenimente în oraș a crescut, deoarece mulți doresc să găzduiască întrunirile în Orașul Unirii, fie că e vorba de evenimente corporate sau întruniri ale foștilor colegi de facultate. Am pregătit mai multe campanii prin care turiștii să simtă din plin Anul Centenarului. Atât hotelierilor, cât și turiștilor și organizatorilor de evenimente, le-ar fi de mare ajutor programul evenimentelor care vor avea loc în 2018 la Alba Iulia. Reprezentanții agențiilor au așteptări mari, cu atât mai mult cu cât de anul acesta vor achita o taxă de promovare turistică”, a declarat Iulia Guș, manager de marketing la Hotel Transilvania.

„Rezervările pentru 1 Decembrie s-au făcut cu foarte mult timp înainte. Cred că zilnic primim telefoane pentru rezervări, dacă mai aveam două hoteluri, le umpleam și pe alea cu siguranță. Creșterea cererilor de cazare a crescut pentru tot anul 2018, având în vedere că sunt foarte multe evenimente care se organizează în Alba Iulia. Încă nu avem un program, am vorbit cu cei de la primărie și așteptăm să se voteze bugetul local pentru a vedea ce organizează ei și așa o să ne orientăm și noi și vedem ce putem face”, spune Tiberiu Tăran, director Hotel Cetate.

Nu doar la Alba Iulia s-au epuizat locurile de cazare, ci și la Sebeș, orașul aflat la o distanță de aproximativ 15 km, sau la Aiud. Locuri dinsponibile în apropiere de Alba Iulia mai există încă în zona de munte, Apuseni sau Munții Sebeșului ori în localități precum Pianu de Sus, la 21 de km de Alba Iulia, sau la Teleac, la  mai puțin de 10 km de oraș.

„Am primit cereri de rezervare încă de anul trecut, din decembrie. Noi doar de o săptămână am afișat oferta de 1 Decembrie pe site, avem deja 2 camere rezervate, mai avem 6 camere disponibile. Pentru 2018, mai avem rezervări în avans, pe perioada verii și de Paște. În perioada de vară avem rezervări făcute de străini. Nemții și polonezii fac rezervări multe în perioadele astea, marea majoritate a românilor nu își planifică aşa repede vacanţa, numai în perioadele de sărbătoare, când este cerere mare”, spune Gabriel Altomi, Marketing Manager la Casa Dives din Pianu de Sus.

Pei cei care își doresc o adevărată experiență atunci când vine vorba de o mică vacanță, pot opta pentru un loc de cazare la cel mai modern complex de golf din România, la Theodora Golf Club, care pregătește pachete turistice pentru această perioadă.

Totuși, cei care încearcă să facă o rezervare pe booking și văd că nu pot face rezervări camere în perioada respectivă, pot încerca să facă o rezervare telefonică. Anumite unități de cazare își blochează locurile în perioadele în care știu că este foarte aglomerat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax