Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazierul judiciar va putea fi obţinut și online, din 1 februarie. Eliberarea lui se va face prin intermediul platformei Ghiseul.ro

Publicat

Cazierul judiciar pentru românii care nu au fapte penale înscrise în acesta va putea fi eliberat online începând din 1 februarie, a anunțat marți, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a vorbit, la sfârșitul ședinței de Guvern, despre platforma de interoperabilitate, parte a cloud-ului guvernamental. Potrivit acestuia, cu ajutorul platformei, românii nu vor mai fi puși pe drumuri, li se va solicita o informație o singură dată.

„Nu vor mai trebui să se ducă pentru înmatricularea unui autovehicul la 3-4 instituții, se vor duce într-un singur loc și își vor rezolva problema sau chiar își vor rezolva problema de acasă, așa cum se întâmplă acum cu aplicația mobilă ghiseul.ro, unde pot să își plătească în câteva click-uri taxele și impozitele locale, obligațiile la ANAF, amenzi, taxe de înscriere la diverse universități.

Și așa cum se va întâmpla începând de mâine cu celebrul cazier judiciar. Va fi disponibil online”, a precizat Sebastian Burduja.

Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub-ul de servicii al Ministerului de Interne, de unde va putea fi eliberat.

Reamintim că săptămâna trecută ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghiseul.ro, la mai bine de un an jumătate de la anunțarea inițiativei. Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4.000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite.

Aceasta poate fi descărcară din Google Play și App Store. Ghiseul.ro are peste 1,5 milioane de utilizatori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax