Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul escrocheriei de la CEC Zlatna. Peste 80 de plângeri la Poliţie. Când şi-ar putea primi clienţii păgubiţi banii care au „dispărut” din conturi

Publicat

cec bankNoi date în cazul clienţilor CEC Bank Zlatna care şi-au pierdut economiile după ce angajate ale instituţiei bancare au luat banii din conturi. În ancheta Poliţiei, până acum au fost depuse peste 80 de plângeri, din partea oamenilor care au fost înşelaţi de fostele reprezentante ale băncii.

Din datele IPJ Alba, într-o săptămână, peste 80 de clienţi ai băncii au depus plângeri la Poliţie, în acest caz. Cercetările se derulează în continuare pentru delapidare, dar este posibil să fie conturate şi alte infracţiuni, cum sunt falsul sau înşelăciunea.

Consilierul judeţean Tudor Ponoran a anunţat joi că, după o întâlnire cu reprezentanţii CEC Bank, sunt noi informaţii pentru păgubiţi.

“Astăzi m-am întâlnit, împreună cu domnul primar (n.r. – Silviu Ponoran, primarul oraşului Zlatna), cu directorul CEC Romania, Cristian Nae, care ne-a comunicat următoarele informaţii despre recuperarea banilor de către păgubiţi – persoanele care dispun de acte cu banii depuşi la CEC vor primi sumele în câteva zile de la cerere şi dobânda în aproximativ o săptămână.

Cazurile în care nu există deloc documente, după caz, vor fi deferite direct procuraturii şi cel mai probabil vor aştepta finalizarea unui proces. CEC Romania transmite oamenilor că îşi dă tot concursul pentru a rezolva problemele oamenilor cât mai urgent”, a scris Ponoran, pe Facebook.

Reamintim că două surori din Zlatna, angajate la CEC Bank, au lăsat fără banii din conturi mai mulţi clienţi. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat.

Vezi şi Două angajate de la CEC Bank Zlatna, suspectate că au sustras bani din conturile clienților. Oamenii, disperați că au rămas fără economii

Ulterior, angajatele au fost concediate. Unii localnici au spus că sunt cazuri în care un client a pierdut mai multe zeci de mii de euro. Oamenii îşi ţineau banii la bancă după ce lucraseră în străinătate, dar şi din pensii sau din subvenţii de la stat.

Şi banca a început o anchetă internă, colaborând în continuare cu autorităţile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax