Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul familiei din Blaj, decedate în accidentul din Antalya. Autoritățile turce nu au anunțat încă Ambasada României la Ankara

Publicat

accident

Autoritățile turce nu au notificat încă ambasada Românei la Ankara cu privire la tragicul accident de sâmbătă în care o familie din Blaj a decedat, potrivit unui răspuns transmis MAE, la solicitarea ziarului Alba24. Ambasada monitorizează situația și este pregătită să ofere asistență consulară în acest caz, au mai transmis reprezentanții Minsiterului Afacerilor Externe. 

VEZI:  VIDEO: TRAGEDIE! O familie foarte cunoscută din Blaj a pierit într-un accident de circulație, în Turcia. Trei persoane decedate

„Ambasada României la Ankara are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Kemer, în urma căruia trei persoane au decedat, iar o alta a fost rănită.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii  suplimentare cu privire la identitatea și cetățenia  persoanelor afectate.

Până în prezent, autoritățile turce nu au notificat ambasada cu privire la acest accident rutier, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară.

Ambasada României la Ankara monitorizează situația și este în contact cu autoritățile locale,  fiind pregatită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite și pentru eliberarea certificatelor de deces” a transmis MAE.

Reamintim că în accidentul teribil de sâmbătă soții Ilieș și fiica lor, fostă candidată la Primăria Blaj, Andreea Cătălina Ilieș, au decedat, iar logodnicul acesteia, un cetățean italian, a ajuns la spital.

Andreea Cătălina Ilieş avea 32 de ani şi în 2016 a candidat la funcţia de primar al municipiului Blaj, din partea PMP. Era absolventă de Filologie – Limba Germană la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi urma un master la Universitatea din Viena. Era o tânără extrem de cunoscută în comunitate şi apreciată la Blaj.

În august 2017 s-a logodit cu iubitul săi italian şi aveau programată şi nunta. Cei doi, împreună cu părinţii Andreei, au plecat, sâmbătă, 29 septembrie, în vacanţă, în Turcia. Au aterizat în Antalya şi un microbuz i-a preluat pentru a-i transfera la hotelul din Kemer unde urmau să fie cazaţi.

Din cauza vitezei pe un drum umed, pe o ploaie torenţială, şoferul turc al microbuzului a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Andreea Cătălina şi părinţii ei au murit pe loc. Şoferul microbuzului, logodnicul Andreei şi alţi trei pasageri au fost preluaţi de ambulanţe în stare critică.

Tatăl Andreei, Ilieş Dan Ioan era de profesie medic, iar mama acesteia, Ilieş Cornelia Luminiţa, era medic primar în specialitatea planificare familială.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. IULIA

    luni, 01.10.2018 at 15:30

    Ilieş Dan Ioan era de profesie medic dar NU veterinar
    Dumnezeu sa-i odihneasca!

  2. G dj

    marți, 02.10.2018 at 13:16

    Nici un logodnic. S-au casatorit acum o luna. Probabil mergeau in luna de miere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax