Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CAZUL ONEȘTI: Una dintre victime a fost atinsă de două gloanțe de cauciuc trase de polițiști. Ministrul de Interne confirmă

Publicat

CAZUL ONEȘTI. Poliția ar fi împuşcat din greşeală una dintre victimele ucise în tragedia de la Onești. Acest lucru a fost confirmat de o fotografie care a fost făcută publică, dar şi de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a confirmat că pe corpul uneia dintre victimele ucise de Gheorghe Moroșan s-au găsit urme de la „muniție neletală”.

Bode, a precizat că, în timpul intervenției de la Onești „au fost trase două cartușe, fiecare cartuş având în compoziţie 15 bile de cauciuc”, scrie libertatea.ro

Într-o declarație de presă, Lucian Bode a confirmat că una dintre cele două victime de la Onești avea pe corp „urme de gloanțe neleatele”.

„Vom vedea exact ce muniţie s-a utilizat, câte gloanţe, muniţie letală, au fost trase, câte cu muniţie neletală. Aţi văzut şi m-aţi întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniţie neletală”, a spus ministrul de interne, după apariția în spaţiul public a unor fotografii cu trupul victimelor de la Oneşti.

Lucian Bode: Pot să vă spun că s-au tras 2 cartuşe, fiecare cartuş are în compoziţie 15 bile de cauciuc. Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima.

Ministrul a anunțat încă de miercuri seara că în raportul final vor fi trecute toate detaliile intervenției.

Filmul tragediei de la Onești: doi muncitori au fost sechestrați și uciși într-un apartament de bloc

Luni, 1 martie, un bărbat de 68 ani, Gheorghe Moroşan, a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti, după care a anunţat la 112 că îi va omorî.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite.

La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

Echipa de specialişti de la IGPR deplasată la Oneşti pentru a verifica modul de intervenţie a informat că agresorul a fost adus „sub control” în urma negocierilor purtate de poliţişti timp de 5 ore.

Apoi însă „s-a produs un declic”, atunci când „una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.

Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital.

În cazul criminalului de la Onești medicii au precizat că avea 9 plăgi împușcate.

„Avea 9 plăgi împușcate. A fost operat, i s-au extras bilele de cauciuc cu care a fost împușcat și două gloanțe, fiind folosită și muniție letală. A avut două lovituri și la abdomen, și în coapsa piciorului drept.”, a declarat lui Gelu Nicolcea, managerul spitalului din Onești.

Intervenție deficitară a poliției. Șefii au fost demiși

Conducerea IPJ Bacău și a Poliției Onești a fost demisă miercuri, decizia lui Lucian Bode venind după intervenția deficitară de la Onești.

Doi muncitori care efectuau lucrări de reparații într-un apartament din municipiul Onești au fost sechestrați, luni, de către un bărbat de 68 de ani. Aceștia au fost înjunghiați și au murit.

Atacatorul a ajuns și el la spital, soția lui fiind reținută pentru complicitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax