Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cazul turiştilor blocaţi în Peştera Huda lui Papară: Anchetă IPJ Alba, pentru cercetarea condiţiilor în care s-a produs incidentul din Munţii Trascăului. Precizări şi de la ISU

Publicat

14022203_1078247042252467_8399506873048665078_nLa câteva zile după operaţiunea complexă de salvare a celor 11 turişti care rămăseseră blocaţi în Peştera Huda lui Papară, după o viitură, ISU Alba transmite mulţumiri celor care au participat la intervenţie. Reamintim că au fost mobilizaţi peste 60 de oameni de la mai multe unităţi Salvamont, Salvaspeo, ISU, poliţişti şi jandarmi.

În altă ordine de idei, IPJ Alba derulează o anchetă, fiind cercetate condiţiile în care s-a produs incidentul în care au fost implicaţi cei 9 adolescenţi, români şi francezi, dar şi cei doi speologi.

Vezi şi VIDEO: Filmul operaţiunii complexe de salvare a celor 11 turişti, rămaşi blocaţi în Peştera Huda lui Papară, din Munţii Trascăului

Reamintim că turiştii au fost salvaţi la circa 7 ore de la apelul prin 112. Operaţiunea a fost complexă şi dificilă. Poliţia cercetează circumstanţele în care s-a produs incidentul.

În altă ordine de idei, ISU mulţumeşte colegilor din ţară şi tuturor celor care au colaborat astfel încât oamenii să fie salvaţi.

“Pentru buna colaborare şi pentru promptitudinea cu care toate forțele participante intervin ori de câte ori sunt solicitate, salvând vieţi omeneşti, dar şi importante bunuri materiale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba adresează mulțumiri tuturor celor care au participat la intervenția pentru salvarea a celor 11 persoane blocate în Peștera Huda lui Papară.

Grație conlucrării eficiente dintre echipajele participante, intervenția s-a încheiat cu bine. Pe această cale, dorim să mulțumim echipelor de intervenție de la Salvaspeo din județele Cluj, Mureș, Bihor, Hunedoara și Arad și celor de la Salvamont Alba, pentru profesionalism, sprijin și rapiditatea cu care au intervenit, dar și pentru spiritul civic de care au dat dovadă celelalte echipaje (salvaspeo) venite în mod voluntar, dublând astfel numărul salvatorilor.

Multumim echipajelor de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Mureș, Bihor, Arad și Hunedoara care au sosit în cel mai scurt timp cu autospeciale transport personal și victime multiple, dar și cu autospeciala – Punct Mobil de Comandă, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sălciua și proprietarului de la Pensiunea “Sub Piatră” care a permis instalarea punctului de triere în holul pensiunii (unde au fost instalate paturi, saltele, pături și ceai) necesar evaluării medicale, Inspectoratului de Poliție Județean Alba care a coordonat fluxul auto în zonă și Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, pentru asigurarea ordinii și siguranței pe timpul gestionării situației de urgență.

Avem convingerea că participarea forţelor angrenate în acest gen de misiuni şi colaborarea dintre acestea vor contribui la întărirea încrederii cetățenilor în instituțiile noastre”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, plt. Maj Alina Marescu Dumitrescu, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax