Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul unei vite Angus care a dispărut dintr-un grajd din Baia de Arieș și a fost sacrificată pe un dig. Ce s-a întâmplat

Publicat

Mai multe persoane au fost anchetate, mai multe declarații au fost luate, declarații la intervale diferite de timp și chiar un test cu poligraful a fost făcut pentru a face lumină într-un caz de furt. Furtul unei vaci din rasa Angus care a dispărut dintr-un grajd din Baia de Arieș.

După ce a fost furată, vaca a fost sacrificată pe digul de pe râul Arieș. 

Deși au trecut mai bine de doi ani de la furt, instanța a găsit un vinovat pentru vaca furată, abia în data de 8 noiembrie 2022.

De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Mai multe persoane au dat declarații, printre care și cei care aveau grija de grajd, dar și persoane care au lucrat în trecut. Mai mult de atât, chiar și cel care a cumpărat vaca a trebuit să dea un test poligraf în fața anchetatorilor.

Până la urmă a reieșit că un fost angajat al grajdului a fost cel care a furat animalul, a găsit un cumparator și a vândut-o pe suma de 1300 de lei.

În motivarea instanței, magistrații au scris că: ”Poliţia oraşului Baia de Arieş a fost sesizată prin denunţ de către (.n.r. proprietarul ) cu privire la faptul că în dimineaţa zilei de 17.02.2020 în jurul orelor 11:00 a fost contactat telefonic de către  pentru a efectua verificări în legătură cu dispariţia unei bovine care era adăpostită într-un grajd situat în locul numit Harlost din oraşul Baiade Arieş”, se arată în motivarea instanței.

”(…) persoane necunoscute au forţat sistemul de închidere al uşii ce face accesul spre partea din spate a grajdului aparţinând persoanei vătămate situat în locul numit „Harlost” din oraşul Baia de Arieş. Persoana vătămată  care la momentul sustragerii bovinei se afla în Spania, a stabilit faptul că i-a fost sustrasă o bovină, rasa Angus-metis, de culoare roşcat şi capul de culoare alb, cu o greutate de aproximativ 300 kilograme, (estimată de persoana vătămată # la suma de 3.000 lei).

Din cercetări a rezultat faptul că bovina sustrasă a fost sacrificată la o distanţă de circa 350 metri faţă de grajd, pe digul de protecţie a râului Arieş fiind extinsă urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, se arată în motivarea instanței.

După ce ancheta a fost terminată și dosarul a fost trimis spre judecare, magistrații au început procesul. În urma procesului, un bărbat, fost angajat al grajdului a fost găsit vinovat pentru furt calificat și condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia Judecătoriei Câmpeni nu a fost defnitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    miercuri, 30.11.2022 at 09:52

    Si la ce varsta a furat oul ?

  2. pilu

    miercuri, 30.11.2022 at 11:47

    Nu mai daţi astfel de ştiri, că faceţi de râs anchetatorii, care oricum ştim şi din alte anchete cât sunt de neprofesionişti. Tare ruşinos pentru tagma anchetatorilor. Dar nu le pasă, că n-au termene, aşa că mai puţin cu munca, nu ne suflă nimeni în ciorbă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax