Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Cazuri de TOXIINFECŢIE alimentară la Rimetea. 15 copii care se aflau în tabără au ajuns la spital

Publicat

sediu sectia boli infectioase alba_2015 Un număr de 15 copii care se aflau în tabără la Rimetea, lângă Aiud, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei au fost transportaţi cu ambulanţa la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, iar restul de 11 sunt la unitatea spitalicească din Aiud.

Cei 15 copii, din diferite zone ale ţării, de naţionalitate maghiară şi română, se aflau în tabără la o pensiune din localitatea Rimetea. Vineri dimineaţa, au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv greaţă, vărsături, febră, dureri abdominale şi deshidratare şi au fost transportaţi la spital.

Aceştia au vârste între 10 şi 14 ani şi sunt cinci băieţi şi 10 fete.

Directorul DSP Alba, Cornel Piţu, a declarat pentru Alba24 că la Aiud copiii sunt supuşi unor analize pentru a fi stabilit diagnosticul şi tratamentul, iar, dacă este necesară internarea acestora, s-a amenajat la secţia de pediatrie un compartiment unde aceştia vor primi toate condiţiile necesare, inclusive izolare faţă ce ceilalţi pacienţi.

În cazul celor patru fete care sunt la Secţia de Boli Infecţioase de la Alba Iulia, acestea primesc şi ele tratament de la personalul medical.

Reprezentanţi DSP Alba s-au deplasat deja la pensiunea din Rimetea, pentru a ridica probe de la personal şi a stabili condiţiile în care s-a produs incidentul.

UPDATE: Potrivit unor surse de la faţa locului, copiii fac parte dintr-un grup de dansuri populare şi sunt din Cluj. Urmau să susţină un spectacol sâmbătă. Joi, la masă, au primit, printre altele, tocăniţă de pui cu mămăligă, supă, gem şi mezeluri. S-au simţit rău încă din noaptea de joi spre vineri.

Revenim cu amănunte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax