Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE | Cazurile de hepatită A de la Dumbrava: Alţi trei copii internaţi la spitalul din Aiud. Avertisment pentru conducerea centrului social

Publicat

Reprezentanţii DSP Alba informează că au fost internaţi în spital încă trei copii de la Complexul de Servicii Sociale “Sfânta Veronica” Dumbrava, Casa de tip familial, după cele 12 cazuri de hepatită A înregistrate săptămâna trecută. Inspectorii au făcut un nou control la centrul social.

UPDATE, ora 18.00: Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoș, doar unul dintre cei trei copii internați a fost confirmat cu hepatită.

Inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, au mai efectuat un control  la unitatea din Dumbrava. A fost găsit un copil bolnav, neizolat de ceilalţi din centru şi marţi, 8 aprilie, au fost internaţi la Spitalul Municipal Aiud încă trei copii cu suspiciunea de hepatită virală tip A, urmând să fie testaţi pentru infimarea sau confirmarea diagnosticului.

Tot marţi, au fost externaţi un număr de nouă copii dintre cei 12 internaţi anterior. Miercuri, mai erau internaţi şase copii din această colectivitate.

Inspectorii au constatat că deficienţa de scurgere de la fosa septică a fost remediată.

Însă meniurile servite copiilor nu sunt întocmite conform normelor sanitare şi nu sunt vizate de un cadru medical, nerespectând prevederile legislaţiei sanitare aflate în vigoare.

Pentru neconformităţile constatate s-a sancţionat conducerea unităţii cu avertisment.

În timpul controlului s-a amenajat un dormitor ca izolator pentru posibilele cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, a fost contactat un medic din Ocna Mureş pentru întocmirea corectă şi avizarea meniurilor care se servesc copiilor.

Citeşte şi Hepatită A la Dumbrava: 12 COPII de la casa de tip familial, internaţi în spital. Anchetă DSP Alba şi precizări de la Asociaţia Filantropia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax