Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazurile de infecție cu virusuri transmise de țânțari. Verificări DSP Alba privind obligațiile de dezinsecție și deratizare

dsp alba directia de sanatate publica

Publicat

Cazurile de infecție cu virusuri transmise de țânțari. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba atenționează primăriile, dar și celelalte instituții publice și firmele, despre obligativitatea procedurilor de dezinsecție și deratizare. Instituția face verificări în județ.

Atenționările sunt transmise ”în contextul semnalării pe teritoriul României a mai multor cazuri de infecție cu virusul West Nile trasmis de țânțari, dar având în vedere și răspândirea pe arealuri tot mai largi a țânțarului tigru care poate transmite boala zika”.

Potrivit DSP Alba, instituțiile publice (inclusiv primării), spațiile comerciale, de alimentație publică sau industriale trebuie să dețină dovada efectuării procedurilor de dezinsecție și deratizare (DDD) doar cu firme autorizate în acest sens.

Dezinsecția se realizează cu produse biocide avizate/autorizate conform HG nr. 617/2014 – punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 privind utilizarea produselor biocide.

Ordinul 119/2014 stabilește frecvența serviciilor specializate de dezinsecție la 3 luni (sau oricând este nevoie) pentru instituțiile publice (inclusiv primării), operatori economici, spații comerciale, spații industriale.

Cazurile de infecție cu virusuri transmise de țânțari. Verificări DSP Alba

Din verificările intreprinse de către inspectorii DSP Alba, reiese că, din cele 78 de unități administrativ-teritoarile din județ, doar 7 sunt la zi cu procedurile DDD.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba va face în continuare verificări privind respectarea reglementărilor menționate în cadrul controalelor pe care le întreprinde prin intermediul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP).

Instituția/operatorul economic verificat trebuie să facă dovada efectuării serviciilor DDD prin prezentarea proceselor-verbale prin care să dovedească respectarea periodicității de execuție a intervențiilor DDD. În caz contrar, pot fi aplicate sancțiuni.

Multe dintre primării sunt în proces de achiziție servicii DDD. Vor derula activități de dezinsecție în perioada următoare.

La nivelul județului Alba sunt certificați și acreditați 27 de prestatori DDD. AICI, lista.

Potrivit DSP Alba, până în prezent în județul Alba nu au fost semnalate cazuri de infecție cu virusul West Nile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate