Connect with us
Publicitate

ABRUD

CCR a declarat NECONSTITUȚIONALĂ legea de înființare a ”DNA-ului pădurilor”. Mafia lemnului, ”apărată” de Constituție

Publicat

Curtea Constituțională a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, obiecția Guvernului PNL privind înființarea Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), supranumită ”DNA-ul pădurilor”. Practic, în acest mod a declarat ca neconstituțională legea USR prin care se urmărea diminuarea infracțiunilor silvice.

În aceste condiții, Mafia lemnului care taie ilegal pădurile din România, primește o nouă perioadă de grație, în care poate acționa fără a fi deranjată de autorități.

Obiecția de neconstituționalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie, printre critici numărându-se faptul că legea nu respectă prevederile constituționale legate de sursa de finanțare și că încalcă prevederile Constituției privind claritatea și previzibilitatea legii.

USR i-a solicitat premierului Ludovic Orban să explice public motivele pentru care a luat o decizie ”în favoarea hoților de lemne”, atacând la Curtea Constituțională legea de înființare a „DNA-ului pădurilor”.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax