Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Măsura confiscării extinse prevăzută în Codul penal nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de 2012

Publicat

judecatorieCurtea Constituțională a României a decis ca măsura confiscării extinse prevăzută în Codul penal să nu se aplice asupra bunurilor dobândite înainte de 2012. Este vorba despre o excepție de neconstituționalitate, admisă cu majoritate de voturi.

CCR a constatat că dispozițiile art.112 (1) alin.(2) lit.a) din Codul penal sunt constituționale „în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr.63/2012 pentru modificarea și completarea Codului penal al României și a Legii nr.286/2009 privind Codul penal”.

Curtea a fost sesizată cu o excepție de neconstituționalitate a dispozițiilor art.112(1) alin.(2) lit.a) din Codul penal, articol care prevede: „Confiscarea extinsă se dispune dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată, într-o perioadă de 5 ani înainte și, dacă este cazul, după momentul săvârșirii infracțiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanței, depășește în mod vădit veniturile obținute de aceasta în mod licit”.

CCR s-a mai pronunțat în luna iunie 2014 asupra confiscării extinse și a hotărât că această măsură se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii 63/2012.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax