Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Nu există conflict juridic de natură constituţională între puterile Statului. Concluzii după analiza sesizărilor preşedintelui Iohannis şi CSM privind OUG 13

Publicat

curtea constitutionala

curtea constitutionala După ce a discutat solicitările preşedintelui Klaus Iohannis şi a a CSM, pe marginea OUG 13, Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că nu există conflict juridic de natură constituţională între puterile statului, în acest context.

CCR a analizat cererile preşedintelui Klaus Iohannis şi şefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că, la şedinta de miercuri, a invitat părţile din dosar – Parlament, Guvern si CSM, dar si pe presedintele Klaus Iohannis.

„Guvernul a acţionat legal în sfera lui de competenţă de a emite Ordonanţe de Urgenţă”, a declarat Valer Dorneanu, precizând ca nu există un conflict de natură juridică între Guvern şi Parlament sau Guvern şi puterea judecătorească.

Întrebat dacă se justifică realizarea aceste modificări prin OUG, Dorneanu a afirmat că „urgenţa şi oportunitatea actului normativ nu este de competenţa CCR să o verifice în această sesizare. Este dreptul Guvernului să aprecieze şi urgenţa şi conţinutul. Aceste lucruri pot si verificate prin alte căi de control”.

Presedintele CCR a adaugat ca instanta se va pronunta joi asupra sesizarii Avocatului Poporului.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax