Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CCR: Revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, neconstituțională. Ciolacu, bucuros: ”Unanimitate loserilor!”

Publicat

Renate Weber nu poate fi înlăturată din funcția de Avocat al Poporului. Curtea Constituțională a decis că își va exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită și a declarat neconstituțională revocarea acesteia.

”Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare (…) de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019”, se arată în comunicatul CCR.

Ciolacu: ”Unanimitate, loserilor!”

Primul care a reacționat la decizie a fost președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o postare pe contul său oficial de Facebook.

”Unanimitate loserilor!!! CCR a confirmat azi, în #unanimitate, că PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept!

La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîțu, Orban, Barna și a restului găștii anti-corupților de carton.

Salut decizia Curții care consolidează astfel poziția acestei instituții în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești față de abuzurile puterii.

Am văzut însă că Orban și Barna deja continua delirul și vrea o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber.

Chiar nu mai au niciun pic de #rațiune! Nu-și dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziție în fața întregii Europe! Îi somez să renunțe la aceste manevre sinucigașe, care fac un rău enorm țării!

P.S. Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-și reia exercitarea deplină a atribuțiilor sale. La câte abuzuri pregătește această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocațiilor și cu OUG privind privatizarea sănătății”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate