Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce a cerut Clubul ”Unirea” de la Primăria Alba Iulia, pentru deschiderea patinoarului din 1927: bec și cuptor de ”fer”

Publicat

p

Un document inedit a fost făcut public de Arhivele Județene din Alba. Este vorba despre organizarea patinoarului de sărbători în Alba Iulia anului 1927, cel mai probabil primul din istoria orașului.

Clubul sportiv ”Unirea” administra lacul orașului care se întindea în actuala zonă a cartierului Lumea Nouă. În baza acestui lucru președintele clubului a făcut o cerere adresată primăriei pentru a sprijini deschiderea unui patinoar. 

Clubul reproșează că plătește o sumă ”exagerată” pentru administrare și cere primăriei să îl ajute măcar cu înființarea patinoarului. De și începe timid, până la urmă, până la urmă președintele clubului sportiv cere de la administrația locală absolut tot ce are nevoie: o casă situată pe malul lacului, să nu mai adune gheața de pe lac, un stâlp de curent electric cu bec, conectarea casei la electricitate, un cuptor pentru încălzire, bănci și chiar un dig de lemn.

p

”Onorat Consiliu,

Clubul Sportiv ”Unirea” are spre exploatare lacul de pe terenul proprietate a orașului, trebuind să plătească o chirie anuală de 500 de lei. Această chirie ni se cere și acum pe anul în curs, care de și este exagerată, vom plăti-o.

Având în vedere că numitul Club dorește a face în acest an patinaj pe acest loc, cu onoare cerem orașului:

  1. Să binevoiască a nu mai ridica în această iarnă ghiața de pe lac, trebuindu-ne pentru patinaj (plătind chiria, cererea este naturală).
  2. Să binevoiască a ne pune la dispoziție una din cele 2 case aflatoare pe malul lacului, de preferință cea de către oraș, aceasta pentru a o pune la dispoziția publicului patinator și încălzindu-se facându-i-se mici reparaturi.
  3. Să se facă un stâlp electric în marginea lacului dinspre oraș cu un bec mare, aceasta pentru patinajul de seară. (Bec de cel puțin 500). Totodată să se introducă curentul electric în casa care ni se va pune la dispoziție (cu doua becuri).
  4. Având credința că primăria are vreun cuptor de fer, care nu este folosit, i-l cerem pentru a ni se pune la dispoziție pentru încălzitul camerei de patinaj.
  5. Cerem împrumut circa 8 bănci pentru șezut, restituibile la terminarea sezonului.
  6. Rugăm a ni se face un mic dig de scândură la scurgerea apei din lac (…) prevăzut cu o ușiță (costul nu poate să treacă de 200-300 de lei).

Având în vedere scopul ce urmărim, având în vedere și bunăvoința manifestată de D-Voastră în materie de sport, până în prezent, cu onoare vă rugăm a aproba cererea în întregime, casa punându-ni-se la dispoziție până cel mult la 23 Novembre.

Alba Iulia la 17 novembre 1927”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 30.12.2018 at 19:02

    Pe acel loc (unde era pescaria si unde a fost pe vremuri vechiul stadion ‘intre ape”) am patinat si eu in copilarie. Era frumos !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax