Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce a oferit Guvernul pentru profesori, după discuțiile cu sindicatele. Declarațiile alambicate ale liderilor celor două federații

Publicat

Liderii de sindicat din Educație vor aduce la cunoștința membrilor, rezultatul celor mai recente discuții cu Guvernul. Vineri, aceștia s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și tot vineri s-a desfășurat în București un miting cu mii de angajați din sistemul de Învățământ. 

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a declarat după negocierile de la Palatul Victoria că guvernul nu poate acorda creșterile salariale solicitate, potrivit Edupedu.ro.

Declarațiile acestora sunt destul de alambicate și e greu de dedus ce a oferit de fapt, Guvernul.

„Guvernul României a spus clar că nu poate oferi această creștere. Singurul lucru pe care poate să îl facă este acela de a acorda, în loc de 40% cât au promis inițial, 45% și suplimentar să se acorde până în 2027, în fiecare an, din 5 octombrie, suma de 1.500 lei.

Aceasta este oferta Guvernului. Noi vom consulta oamenii. Da, pentru că, așa cum am spus mereu, oamenii au declanșat greva. Oamenii sunt cei care hotărăsc dacă încetează sau nu”, a spus Simion Hăncescu (FSLI).

Rugat să explice, Hăncescu a spus că este vorba despre ”45% din diferența din grila pe care încă nu am construit-o. Sperăm să fie cea pe care am discutat-o cu ministrul educației și care e făcută din ianuarie. Celelalte procente nu se cunosc. 45% de la întâi din diferența din maximul din grilă, minus salariile de la 1 iunie care sunt acum prin ordonanța”.

Ar fi vorba despre 1.500 de lei net, acordați anual până în 2027, în data de 5 octombrie.

Oferta Guvernului, prezentată angajaților din Educație

”Nu știu care va fi reacția colegilor, oricum ei sunt foarte nemulțumiți. Le vom transmite aceste informații și ei vor hotărî în cunoștință de cauză.

Am spus că este o premieră în România că salariații din unitățile de învățământ preuniversitar au un cuvânt greu de spus în negocierile care se poartă cu Executivul.

Deci, rolul lor va fi decisiv. Noi le vom transmite tot ceea ce s-a discutat astăzi la Guvern și, categoric, ei vor lua o decizie corespunzătoare”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax