Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat despre măsurile luate după întâlnirea cu proprietarii fabricilor de porțelan din Alba Iulia

Publicat

Alba24 l-a întrebat pe premierul Nicolae Ciucă care sunt măsurile concrete care au fost luate după întâlnirea cu reprezentanții industriei de porțelan din Alba Iulia, care a avut loc în data de 14 septembrie. 

Asta în contextul în care industria porțelanului are probleme mari din cauza prețurilor la energie și a concurenței cu fabricanții din China, care în această situație își permit să producă mult mai ieftin.

Răspunsul poate fi urmărit la minutul 1:10:30

După ce a spus că ”înțelege problemele cu care se confruntă”, premierul a oferit o explicație lungă, din care s-a desprins ideea ca aceste companii să poată semna ”contracte pe termen și lung” grație unor strategii de vânzări viitoare, care urmează să fie întocmite de companiile energetice de stat.

Practic, companiile care produc porțelan, una dintre cele mai dezvoltate industii din județul Alba, sunt, cu excepții punctuale, în aceeași situație în care erau și înainte de întâlnirea cu Nicolae Ciucă.

Declarația lui Nicolae Ciucă:

”Am avut o întâlnire la sediul Guvernului cu conducerea celor două companii, am înțeles foarte bine problemele cu care se confruntă, am avut o discuie și astăzi cu doamna comisar care ar fi posibilitățile să putem sprijini marii consumatori de energie electrică și gaze, la nivel politicii de coeziune.

Această politică nu poate fi aplicată, atunci tot ceea ce poate să se constituie în măsuri pe care le luăm în sprijinul acestor companii, pot veni de la Guvern,

Sigur, există deja o măsură care a fost aplicată prin fondurile europene și ea a intrat în vigoare la finele lunii septembrie,  fiind vorba despre o compensare într-un procent, sigur nu care să acopere evoluția prețurilor la energie electrică și la gaze dar totuși s-a adoptat această măsură.

În urma întâlnirii, am stabilit cu dumnealor că la nivelul Guvernului putem să asigurăm prin companiile naționale elaborarea strategiilor de vânzare astfel încât să poată să fie încheiate contracte bilaterale pe termen mediu și lung.

Tot acest demers urmează să se realizeze în luna noiembrie, termen pe care companiile de energie în au pentru elaborarea strategiilor.

Deja a fost un demers pe care Guvernul l-a întreprins prin identificarea unor cantități de gaze care să fie pus la dispoziția industriei.

Acest demers a avut loc săptămâna trecută și în acest moment vă pot spune că avem cantitățile de gaze necesare care deja au fost oferite pieței” a spus Nicolae Ciucă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 05.10.2022 at 20:55

    Măi militarul ăsta care mai e şi doctor, are habar ce este ăla porţelan, sau o fi auzit cu jumătate de ureche pe undeva pe la televizor ? Cred că după ce s-a urcat în maşină a şi uitat de ce a venit. Romania asta lucrează numai cu rebuturi.

  2. facsimil

    joi, 06.10.2022 at 05:15

    țara lucrului slab.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax