Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce au decis judecătorii din Câmpeni într-un caz de furt dintr-o casă de tip familial. Câți bani i-au dispărut unui educator

Publicat

Un furt dintr-o casă de tip familial din Alba a fost închis de anchetatori după ce victima, dar și anchetatorii au decis să nu mai continue ancheta. Este vorba despre o fapta care a avut loc în dimineața zilei de 10 septembrie 2022.

În data de 10 ianuarie 2023 o decizie în instanță a fost dată de magistrații Judecătoriei Câmpeni. 

Victima în dosar este chiar un educator al instituției care a uitat suma de 1000 de lei, în buzunarul unei veste, iar a doua zi când și-a căutat banii nu i-a mai găsit. 

Deși a fost făcută o anchetă, anchetatorii susțin că nu au fost descoperite elemente care să ducă la un suspect sau chiar un inculpat.

De asemenea și educatorul a spus că nu mai are pretenții în dosar și că nu mai dorește continuarea anchetei.

După decizia din data de 10 ianuarie 2023, decizia judecătorilor a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

” în dimineața zilei de 10.09.2022, ora 08:00, persoana vătămată a intrat de serviciu ca educator la Casa de tip familial numărul 15, din orașul Abrud, având asupra sa suma de 1000 lei.

După ce a ajuns la locul de muncă și-a pus acești bani în buzunarul de la vesta pe care o folosește când este de serviciu și a început să se ocupe de activitățile curente, în diferite intervale de timp lăsându-și vesta pe patul din sufragerie.

La ora 20:00 când a terminat programul de lucru, fără să își ia bani și fără să verifice măcar dacă se mai află în buzunar, și-a dat jos vesta, a împachetat-o și a introdus-o într-o plasă pe care a pus-o în spatele unui fotoliu, după care a plecat acasă.

În dimineața zilei de 11.09.2022, în jurul orei 07:20, a realizat că și-a uitat banii la locul de muncă sens în care s-a dus imediat în acel loc, dar a constatat că banii nu se mai aflau în buzunarul de la geacă, iar din discuțiile purtate cu colega de muncă care a fost în schimbul de noapte nu a putut stabili dacă vreunul dintre copii instituționalizați ar fi umblat la vesta lăsată în spatele fotoliului.

Întrucât pe timpul cât s-a aflat de serviciu a sesizat că beneficiarul a venit la apartament cu un telefon mobil despre care i-a spus că îl are de la mama lui persoana vătămată a avut unele suspiciuni că acest telefon l-ar fi putut cumpăra din banii sustrași de la ea, însă din verificările efectuate s-a stabilit cu certitudine că respectivul telefon l-a primit sub formă de împrumut de la numitul.

Cu ocazia audierii în calitate de persoană vătămată a recunoscut că dispariția banilor se datorează neatenției sale, motiv pentru care a declarat că nu mai dorește continuarea cercetărilor și nu se constituie parte civilă în caz.

Aceasta a mai precizat că marea parte dintre beneficiarii aflați la CTF numărul 15 sunt minori, cel mai mic având doar 11 ani, iar o eventuală audiere a acestora chiar și în calitate de martori le-ar putea afecta și mai tare starea psihico – fizică”, se arată în motivarea Judecătoriei Câmpeni.

Drept urmare, în data de 10 ianuarie 2023 magistrații Judecătoriei Câmpeni au adis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax