Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce avem şi ce nu avem de 1 Decembrie, la Alba Iulia

Publicat

parada

Foto: ilikeromania.blogspot.com

Ce avem de 1 Decembrie la Alba Iulia
Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, autorităţile publice locale şi judeţene au pregătit o serie de evenimente, mai puţine, însă, decât cele de anul trecut. La orele dimineţii, vor avea loc depunerile de jerbe şi coroane la statuia lui I. I. C. Brătianu, statuia lui Iuliu Maniu, la busturile regelui Ferdinand şi reginei Maria, statuia lui Mihai Viteazul şi busturile Făuritorilor Unirii.

Începând cu ora 11.00, la Sala Unirii se va face primirea soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, continuat cu Te Deum la Catedrala Reîntregirii, ceremonialul schimbării Gărzii Cetăţii la Poarta a III-a şi ceremonialul cu salve de tun, în cinstea Zilei Naţionale a României, la Traseul celor Trei Fortificaţii.

La fel ca în anii precedenţi, la ora 12.30 va avea loc parada culturală şi vernisajul expoziţiei gastronomice în Parcul Unirii, zona Hotel „Cetate”. De la ora 14.00, îndrăgiţi interpreţi din zona Alba vor susţine un spectacol de muzică populară, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul de artificii va începe la ora 19.00 şi va fi unul scurt, de aproximativ 15 minute, dar intens. Totul va culmina cu un spectacol de muzică şi poezie, cu foşti membri ai Cenaclului „Flacăra”.

De la ora 21.00, distracţia se va muta, pentru cei tineri, în spaţiile RYMA, unde s-a pregătit un concert de muzică electronică – „Electrohora” – la Centrul Cultural „Poarta 7”.

Ce NU avem de 1 Decembrie, la Alba Iulia

Executivul a alocat suma de 400.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de aniversarea, la Alba Iulia, a Zilei Naţionale a României. Se pare că aceşti bani nu au fost suficienţi şi pentru pomeni, aşa că autorităţile albaiuliene au renunţat în acest an la viţelul la proţap, sarmalele, ciolanul cu fasole şi cana cu vin gratis. Vor lipsi şi vedetele pop, care în anii anteriori făceau spectacole mai mult sau mai puţin reuşite, pe Platoul Romanilor.

Din păcate, va lipsi şi parada militară, spre dezamăgirea albaiulienilor, mutată de tot la Bucureşti, locul unde se vor afla, cel mai probabil, şi reprezentanţii Guvernului, deoarece, deocamdată, aceştia nu au răspuns invitaţiei făcute de Prefectura Alba de a participa la manifestările de 1 Decembrie, în capitala Marii Uniri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax