Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Ce avere impresionantă deține în Alba șefa CSM, Lia Savonea, împreună cu soțul ei. Moștenirile de la Bucerdea și Abrud

Publicat

savonea

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea are, împreună cu soțul ei Mihai, o avere uriaşă: 5 terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. O parte din această avere este însă, în județul Alba. 

Conform declarației de avere, aceasta are un sfert dintr-un teren agricol de 10,600 de metri pătrați la Abrud, moștenire din 1986. Tot în județul Alba, la Bucerdea, familia acesteia deține în coproprietate cu o altă persoană (care locuiește la Blaj), o serie de terenuri, moștenire a soțului, Mihai Savonea. Este vorba în total de trei parcele de teren, cea mai mare având 40.000 de metri pătrați (agricol).

s

Acesta mai deține la Bucerdea și un teren intravilan de 4,352 de metri pătrați. La Bucerdea, familia mai deține o casă de locuit, de asemenea în coproprietate cu aceeași persoană cu care deține terenurile.

c

Se pare că cei doi au legături strânse cu județul Alba. Nu apare nicăieri locul nașterii lor, dar Mihai Savonea a absolvit un liceu din Blaj. În ceea ce o privește pe Lia Savonea, aceasta ar fi din zona Munților Apuseni, probabil din  Arieșeni, au declarat pentru Alba24, surse din zonă.

În 2017 şi 2018, soţul Liei Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Mircea Ionescu

    sâmbătă, 29.12.2018 la 11:55

    Posed 2 mp de teren.As avea motive de a invidia pe oricine posedă mai mult.Nu înțeleg care este interesul vostru cu această mare descoperire de a o face publica?A,nu prea se înclină ‘acolo’,e cu Dragnea,!e chiabur și la Canal cu ea,la ăsta nou Bucurest-Dunare!Nu ați aflat calitatile profesionale,poate scriați așa ceva.Pricinosilor!

  2. Jeni

    sâmbătă, 29.12.2018 la 12:06

    Lasati domnu subordonat ca nu pateste nimic. Ca se inclina in fata lui dragnea, treaba ei. A adunat milioane de euro cu slujba la stat.dar nu ai voie sa pricepi. Domnu sot din gruparea Catalin Voicu vinde case mai ceva ca un agent imobiliar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă, congres PSD: Lista celor care se bat pentru putere în partid. Pe cine susține organizația din Alba

Publicat

psd

Ziua cea mare pentru PSD se apropie. Sâmbătă, 29 iunie, la Congresul extraordinar se vor vota persoanele care vor ocupa funcțiile de preşedinte al partidului, preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţii organizației.  Pentru funcția ocupată până de curând de Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare s-au înscris patru persoane: Viorica Dăncilă, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: ”Flori, fete și biciclete”, plimbare pe două roți și multă voie bună în Cetatea Alba Carolina

Publicat

”Flori, fete și biciclete”, a șasea ediție a evenimentului ”Skirt bike” va avea loc duminică,  30 iunie 2019, de la ora 17:00. Punctul de întâlnire a pasionaților de biciclete va fi chiar inima cetății Alba Carolina, pe esplanada din fața Catedralei Sf Mihail. Cei prezenți, și mai ales cele prezente, sunt încurajate să poarte ținute cât […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

GSP: Tricolorii de la ”Euro 2019”, vizitați la hotel de interlopi periculoși, la scurt timp după meciul România – Franța

Publicat

interlpoi

La scurt timp după fluierul de final al partidei România – Franța, mai mulți interlopi, printre care Nuredin Beinur și Sorin Udrea i-au vizitat pe tinerii tricolori la hotelul la care aceștia erau cazați. Într-o investigație a jurnaliștilor de la gsp.ro, sunt detaliate legăturile de prietenie dintre mai multe personaje ale lumii interlope și figuri […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Hoții au și ei conturi de socializare: Atenție la ce postați pe Internet când plecați în concediu. Sfaturi de la polițiști

Publicat

”Tu, acum, nu te afli acasă!… și s-ar putea să nu fim singurii care știu asta” – este sloganul care ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru ficare dintre noi, au transmis reprezentanții Poliției Române. Aceștia atrag atenția cu privire la ce postați pe Internet atunci când nu sunteți acasă. ”Nu puține sunt […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate