Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Ce avere impresionantă deține în Alba șefa CSM, Lia Savonea, împreună cu soțul ei. Moștenirile de la Bucerdea și Abrud

Publicat

savonea

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea are, împreună cu soțul ei Mihai, o avere uriaşă: 5 terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. O parte din această avere este însă, în județul Alba. 

Conform declarației de avere, aceasta are un sfert dintr-un teren agricol de 10,600 de metri pătrați la Abrud, moștenire din 1986. Tot în județul Alba, la Bucerdea, familia acesteia deține în coproprietate cu o altă persoană (care locuiește la Blaj), o serie de terenuri, moștenire a soțului, Mihai Savonea. Este vorba în total de trei parcele de teren, cea mai mare având 40.000 de metri pătrați (agricol).

s

Acesta mai deține la Bucerdea și un teren intravilan de 4,352 de metri pătrați. La Bucerdea, familia mai deține o casă de locuit, de asemenea în coproprietate cu aceeași persoană cu care deține terenurile.

c

Se pare că cei doi au legături strânse cu județul Alba. Nu apare nicăieri locul nașterii lor, dar Mihai Savonea a absolvit un liceu din Blaj. În ceea ce o privește pe Lia Savonea, aceasta ar fi din zona Munților Apuseni, probabil din  Arieșeni, au declarat pentru Alba24, surse din zonă.

În 2017 şi 2018, soţul Liei Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Mircea Ionescu

    sâmbătă, 29.12.2018 la 11:55

    Posed 2 mp de teren.As avea motive de a invidia pe oricine posedă mai mult.Nu înțeleg care este interesul vostru cu această mare descoperire de a o face publica?A,nu prea se înclină ‘acolo’,e cu Dragnea,!e chiabur și la Canal cu ea,la ăsta nou Bucurest-Dunare!Nu ați aflat calitatile profesionale,poate scriați așa ceva.Pricinosilor!

  2. Jeni

    sâmbătă, 29.12.2018 la 12:06

    Lasati domnu subordonat ca nu pateste nimic. Ca se inclina in fata lui dragnea, treaba ei. A adunat milioane de euro cu slujba la stat.dar nu ai voie sa pricepi. Domnu sot din gruparea Catalin Voicu vinde case mai ceva ca un agent imobiliar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada de Limba Franceză 2019, rezultate finale după etapa judeţeană Alba. Punctajele

Publicat

limba franceza

Sâmbătă s-a desfăşurat ultima probă la etapa judeţeană Alba a olimpiadei de Limba Franceză 2019. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a transmis punctajele finale ale elevilor. Etapa naţională se va desfăşura în perioada 22-26 aprilie, în Bistriţa-Năsăud. Rezultate finale Olimpiada de Limba Franceză 2019 – etapa judeţeană Alba: Clasa a IX – a Numele elevului / […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada de Limba Engleză 2019, rezultate finale la etapa judeţeană Alba. Notele elevilor după proba orală

Publicat

limba engleza

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a transmis sâmbătă rezultatele finale la Olimpiada de Limba Engleză 2019, etapa judeţeană Alba, după proba orală pentru elevii de liceu. Etapa naţională se desfăşoară în perioada 22-26 aprilie, la Ploieşti (Prahova). Olimpiada de Limba Engleză 2019 – etapa judeţeană Alba – rezultate finale: Clasa a IX-a – sec. A Nume […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o cabană din Luncile Prigoanei, în Munţii Şureanu

Publicat

incendiu sureanu luncile prigoanei_3

O cabană din Luncile Prigoanei, în Munţii Şureanu, a luat foc, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17:10. Flăcări şi fum gros au fost observate la mansarda clădirii. UPDATE 2: Primul echipaj ISU Alba – Detaşament Sebeş a ajuns în Luncile Prigoanei, în jurul orei 18:50. La 19:05, o altă autospecială de stingere a ajuns la […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE: ACCIDENT rutier pe DN7, lângă Şibot. Două persoane rănite, trafic restricţionat

Publicat

accident blandiana

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiaza pe DN7, în zona Balomiru de Câmp, lângă Şibot. Din primele date, o singură maşină a fost implicată în evenimentul rutier. UPDATE: Autoturismul s-a răsturnat pe o parte. Traficul rutier este restricţionat temporar. Revenim cu amănunte. foto: Facebook – Info Trafic Jud. Alba

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate