Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Ce avere impresionantă deține în Alba șefa CSM, Lia Savonea, împreună cu soțul ei. Moștenirile de la Bucerdea și Abrud

Publicat


savonea

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea are, împreună cu soțul ei Mihai, o avere uriaşă: 5 terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. O parte din această avere este însă, în județul Alba. 

Conform declarației de avere, aceasta are un sfert dintr-un teren agricol de 10,600 de metri pătrați la Abrud, moștenire din 1986. Tot în județul Alba, la Bucerdea, familia acesteia deține în coproprietate cu o altă persoană (care locuiește la Blaj), o serie de terenuri, moștenire a soțului, Mihai Savonea. Este vorba în total de trei parcele de teren, cea mai mare având 40.000 de metri pătrați (agricol).

s

Acesta mai deține la Bucerdea și un teren intravilan de 4,352 de metri pătrați. La Bucerdea, familia mai deține o casă de locuit, de asemenea în coproprietate cu aceeași persoană cu care deține terenurile.

c

Se pare că cei doi au legături strânse cu județul Alba. Nu apare nicăieri locul nașterii lor, dar Mihai Savonea a absolvit un liceu din Blaj. În ceea ce o privește pe Lia Savonea, aceasta ar fi din zona Munților Apuseni, probabil din  Arieșeni, au declarat pentru Alba24, surse din zonă.

În 2017 şi 2018, soţul Liei Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Mircea Ionescu

    sâmbătă, 29.12.2018 la 11:55

    Posed 2 mp de teren.As avea motive de a invidia pe oricine posedă mai mult.Nu înțeleg care este interesul vostru cu această mare descoperire de a o face publica?A,nu prea se înclină ‘acolo’,e cu Dragnea,!e chiabur și la Canal cu ea,la ăsta nou Bucurest-Dunare!Nu ați aflat calitatile profesionale,poate scriați așa ceva.Pricinosilor!

  2. Jeni

    sâmbătă, 29.12.2018 la 12:06

    Lasati domnu subordonat ca nu pateste nimic. Ca se inclina in fata lui dragnea, treaba ei. A adunat milioane de euro cu slujba la stat.dar nu ai voie sa pricepi. Domnu sot din gruparea Catalin Voicu vinde case mai ceva ca un agent imobiliar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Amenzi plătite prin muncă la Ciugud. Un bărbat trebuie să lucreze peste 100 de ore în folosul comunității

Publicat

Un bărbat din Ciugud va presta peste 100 de ore de muncă în folosul comunității, din cauza unor amenzi vechi de peste cinci ani. Reprezentanții Primăriei Ciugud l-au trimis în judecată pe bărbat, deoarece acesta a primit în trecut mai multe amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.785 lei, pe care nu le-a plătit. Din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini extrem de rare cu DOI LUPI care se țin scai de o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din Harghita

Publicat

Doi lupi au fost filmați în timp ce urmăreau o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din județul Harghita. Imaginile au fost postate miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Pe video se pot observa doi lupi care urmăresc o căruță, de care era legat un câine. „Ziua în amiaza mare! În localitatea Armășeni jud. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cursuri universitare pentru persoane vârstnice, la Cluj-Napoca. Cel mai bătrân student are 93 de ani

Publicat

La Cluj Napoca s-au deschis în acest an cursuri universitare pentru persoanele în vârstă. Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru vârstnici. Prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia, salvat de pompieri. A adormit cu mâncarea pe foc și a fost la un pas de tragedie

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un apartament situat în Alba Iulis, pe Strada Mircea cel Bătrân. (FOTO: Arhivă) Intervenția a fost solicitată ca urmare a unei degajări mari de fum dintr-un apartament. La fața locului, pompierii au găsit locuința inundată cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate