Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Ce avere impresionantă deține în Alba șefa CSM, Lia Savonea, împreună cu soțul ei. Moștenirile de la Bucerdea și Abrud

avatar

Publicat

savonea

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea are, împreună cu soțul ei Mihai, o avere uriaşă: 5 terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. O parte din această avere este însă, în județul Alba. 

Conform declarației de avere, aceasta are un sfert dintr-un teren agricol de 10,600 de metri pătrați la Abrud, moștenire din 1986. Tot în județul Alba, la Bucerdea, familia acesteia deține în coproprietate cu o altă persoană (care locuiește la Blaj), o serie de terenuri, moștenire a soțului, Mihai Savonea. Este vorba în total de trei parcele de teren, cea mai mare având 40.000 de metri pătrați (agricol).

s

Acesta mai deține la Bucerdea și un teren intravilan de 4,352 de metri pătrați. La Bucerdea, familia mai deține o casă de locuit, de asemenea în coproprietate cu aceeași persoană cu care deține terenurile.

c

Se pare că cei doi au legături strânse cu județul Alba. Nu apare nicăieri locul nașterii lor, dar Mihai Savonea a absolvit un liceu din Blaj. În ceea ce o privește pe Lia Savonea, aceasta ar fi din zona Munților Apuseni, probabil din  Arieșeni, au declarat pentru Alba24, surse din zonă.

În 2017 şi 2018, soţul Liei Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.

2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  Mircea Ionescu

  sâmbătă, 29.12.2018 la 11:55

  Posed 2 mp de teren.As avea motive de a invidia pe oricine posedă mai mult.Nu înțeleg care este interesul vostru cu această mare descoperire de a o face publica?A,nu prea se înclină ‘acolo’,e cu Dragnea,!e chiabur și la Canal cu ea,la ăsta nou Bucurest-Dunare!Nu ați aflat calitatile profesionale,poate scriați așa ceva.Pricinosilor!

 2. avatar

  Jeni

  sâmbătă, 29.12.2018 la 12:06

  Lasati domnu subordonat ca nu pateste nimic. Ca se inclina in fata lui dragnea, treaba ei. A adunat milioane de euro cu slujba la stat.dar nu ai voie sa pricepi. Domnu sot din gruparea Catalin Voicu vinde case mai ceva ca un agent imobiliar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pensiuni de vânzare în județul Alba, la început de an. Vezi cât costă și în ce zone se află

avatar

Publicat

Chiar dacă datele oficiale arată că în prima jumătate a anului 2018, s-au cazat în Alba peste 7.800 de turiști, începutul de 2019 vine la ”pachet” cu o serie de pensiuni scoase la vânzare, în diferite zone ale județului. Situate în Râmeț, Șugag, Săsciori, Cugir sau în alte localități din județ, afacerile ”la cheie” au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte: Temperaturi maxime şi precipitaţii în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

smurd

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie. În Transilvania, temperaturile vor varia de la maxime de zero grade Celsius la 8 grade Celsius şi sunt aşteptate în continuare ninsori şi lapoviţă. În Transilvania, regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, din nou în topul ruşinii. Loc fruntaş între ţările din Uniunea Europeană care au probleme cu gunoaiele

avatar

Publicat

România și Malta sunt țările europene cu cele mai slabe politici de mediu, fapt reflectat de cea mai slabă pondere a reciclării și de cea mai mare rată a poluării prin gropi de gunoi, arată un raport al Comisiei Europene.  România, Malta, Grecia și Ciprul sunt țările cu cele mai slabe rezultate în domeniul reciclării, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Balada ”Miorița” la Alba Iulia. Doi ciobani condamnați la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

avatar

Publicat

oi instanta

Balada ”Miorița” de Alba Iulia. Doi ciobani au fost condamnați la peste 6 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și obligați la plata de 10.000 de euro daune morale. Fapta pentru care au fost condmnați s-a petrecut acum un an, pe o pășune din zona Pâclişa. Cei doi agresori l-au ameninţat pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate