Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Ce avere impresionantă deține în Alba șefa CSM, Lia Savonea, împreună cu soțul ei. Moștenirile de la Bucerdea și Abrud

Publicat


savonea

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea are, împreună cu soțul ei Mihai, o avere uriaşă: 5 terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. O parte din această avere este însă, în județul Alba. 

Conform declarației de avere, aceasta are un sfert dintr-un teren agricol de 10,600 de metri pătrați la Abrud, moștenire din 1986. Tot în județul Alba, la Bucerdea, familia acesteia deține în coproprietate cu o altă persoană (care locuiește la Blaj), o serie de terenuri, moștenire a soțului, Mihai Savonea. Este vorba în total de trei parcele de teren, cea mai mare având 40.000 de metri pătrați (agricol).

s

Acesta mai deține la Bucerdea și un teren intravilan de 4,352 de metri pătrați. La Bucerdea, familia mai deține o casă de locuit, de asemenea în coproprietate cu aceeași persoană cu care deține terenurile.

c

Se pare că cei doi au legături strânse cu județul Alba. Nu apare nicăieri locul nașterii lor, dar Mihai Savonea a absolvit un liceu din Blaj. În ceea ce o privește pe Lia Savonea, aceasta ar fi din zona Munților Apuseni, probabil din  Arieșeni, au declarat pentru Alba24, surse din zonă.

În 2017 şi 2018, soţul Liei Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Mircea Ionescu

    sâmbătă, 29.12.2018 la 11:55

    Posed 2 mp de teren.As avea motive de a invidia pe oricine posedă mai mult.Nu înțeleg care este interesul vostru cu această mare descoperire de a o face publica?A,nu prea se înclină ‘acolo’,e cu Dragnea,!e chiabur și la Canal cu ea,la ăsta nou Bucurest-Dunare!Nu ați aflat calitatile profesionale,poate scriați așa ceva.Pricinosilor!

  2. Jeni

    sâmbătă, 29.12.2018 la 12:06

    Lasati domnu subordonat ca nu pateste nimic. Ca se inclina in fata lui dragnea, treaba ei. A adunat milioane de euro cu slujba la stat.dar nu ai voie sa pricepi. Domnu sot din gruparea Catalin Voicu vinde case mai ceva ca un agent imobiliar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

23 februarie – Lăsatul Secului pentru carne din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Tradiții și obiceiuri înainte de Postul mare

Publicat

duminica infricosatoarei judecati

Lăsatul Secului pentru carne, în 2020 se ține în Duminica Înfricoșatei Judecăți, pe 23 februarie. În toate zonele rurale din țară Lăsatul Secului de Paști joacă un rol extrem de important. La lăsatul secului, înainte de intrarea în Postul Paștelui, în satul tradiţional aveau loc petreceri, fiecare înfruptându-se pe săturate din bucatele de care nu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ METEO: COD ROȘU și PORTOCALIU în ALBA și alte zone din țară. Vânt de până la 180 Km/h la munte

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări COD ROȘU, Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic valabile duminică și luni în județul Alba și alte zone din țară. Pe 24 februarie, în intervalul orar 02:00 – 18:00, în zona montană din județul Alba este COD ROȘU de vânt puternic, cu rafale de peste 140 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în Italia: 11 localități au intrat în carantină. 79 de cazuri, confirmate. Unde pot cere ajutor cetățenii români

Publicat

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. Numarul localităților intrate în carantină a ajuns la 11, din zonele Lodi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Din luna mai, țigările preferate de sute de mii de români vor dispărea complet de pe piață

Publicat

Începând cu 20 mai 2020, ţigările mentolate vor dispărea complet de pe piaţa din România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă şi în legislaţia din România. Consumatorii de mentol vor mai găsi însă aroma în produsele care încălzesc tutunul şi în ţigaretele electronice. Marii producători şi comercianţii au obligaţia […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate