Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce categorii de elevi și preșcolari trebuie să aducă adeverințe medicale de intrare în colectivitate, la începutul școlii

Publicat

Toți elevii din anii de început de ciclu sunt obligați să aducă adeverință medicală la intrarea în comunitate. Este vorba despre copiii de la creșă, grupa mică de grădiniță, clasa pregătitoare, elevii de la clasele a V-a și a IX-a. 

Acest lucru reiese dintr-o adresă trimisă de Ministerul Sănătății tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din țară și obținută de Edupedu.ro.

Vezi și CUM începe anul școlar 2020 în ALBA, în școli, licee și grădinițe. LISTA aprobată în Comitetul pentru Situații de Urgență

“Documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/terminarea unui ciclu de învățământ sunt:

a) adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate, conform anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta anexă;

b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta anexă.

Adeverința medicală se eliberează în următoarele circumstanțe:

a) La înscrierea în fiecare ciclu de învățământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivității de la care provine copilul.

b) La terminarea unui ciclu de învățământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.

c) La transferul elevului într-o altă unitate școlară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învățământ de la care se transferă.

Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanțe:

a) după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutive;

b) la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.”

Modelul de adeverință medicală trimis de Miniterul Sănătății medicilor poate fi descărcat de pe Edupedu.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax