Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce drepturi și obligații au salariații. Campanie ITM Alba pentru prevenirea muncii în condiții ilegale

Publicat

itm alba

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba face publice detalii despre drepturile și obligațiile salariaților, pentru prevenirea muncii ilegale.

Este vorba despre o campanie în vederea creșterii gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată (munca “la gri”).

Angajații sunt informați despre ce date trebuie să conțină contractele de muncă, cum se face munca suplimentară, cea de noapte, repausul obligatoriu sau plata salariilor.

Pe lângă drepturile și obligațiile pe care aceștia le au, se face referire și la riscurile la ce se expun atunci când acceptă să muncească “la negru” sau ”la gri”.

Această acțiune a Inspecției Muncii este generată de efectele negative pe care munca nedeclarată și munca subdeclarată le are pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung, atât pentru individ cât și pentru societate, existând o relație interdependentă între plata contribuțiilor sociale și impozitelor și accesul la drepturile de asigurări sociale și alte măsuri de protecție socială, potrivit ITM Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax