Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce este cardul de oportunitate pentru Germania, valabil un an. Țara are nevoie de 400.000 de angajați calificați noi pe an

Publicat

Ce este cardul de oportunitate pentru Germania. O nouă facilitate pentru muncitori, valabilă un an, a fost introdusă de această țară, în disperarea de a atrage cât mai multă forță de muncă. 

Opportunity Card, acest instrument le permite cetățenilor din afara UE să meargă în Germania timp de un an pentru a-și căuta un loc de muncă.

Ideea a fost lansată pentru prima dată în 2022, ca o modalitate de a facilita găsirea unui loc de muncă în Germania pentru lucrătorii străini.

Acum se lansează la 1 iunie 2024, deoarece țara încearcă să își consolideze oferta redusă de lucrători tineri și calificați.

Germania are nevoie de aproximativ 400.000 de noi angajați calificați pe an pentru a acoperi deficitul, în special în domeniile ingineriei, IT și sănătății.

Noul permis de muncă din Germania permite căutarea un loc de muncă timp de un an, scrie G4Media, care citează Euronews.

Ce este cardul de oportunitate pentru Germania

Cardul de oportunitate acționează ca o viză temporară sau ca un permis de muncă, permițând cetățenilor din afara UE să locuiască în țară timp de până la un an.

În această perioadă, deținătorii de carduri au dreptul de a accepta locuri de muncă cu fracțiune de normă (mini-job), cu o durată maximă de 20 de ore pe săptămână, sau de a efectua stagii de probă de două săptămâni.

Scopul este de a facilita găsirea unui loc de muncă adecvat pentru lucrătorii calificați și de a permite companiilor care au nevoie de angajați să găsească mai ușor lucrători străini care să ocupe aceste posturi.

În cazul în care un deținător de card dorește să treacă la un loc de muncă cu normă întreagă, acesta poate solicita o rezidență pe termen mai lung – un proces facilitat de faptul că solicitantul are deja o ofertă de muncă.

Cei care doresc să solicite Chancenkarte, trebuie să fi absolvit cel puțin doi ani de formare profesională sau să dețină o diplomă universitară din țara de origine care este relevantă pentru rolul dorit.

De asemenea, candidații trebuie să cunoască limba germană sau engleză.

Cei interesați trebuie să dovedească faptul că dispun de fonduri sau de salariul dintr-un contract de muncă cu normă parțială pentru a-și acoperi șederea în Germania timp de un an – puțin peste 12.000 de euro.

Candidații sunt clasificați cu ajutorul unui sistem de puncte, cerința minimă fiind de șase puncte.

Cei interesați pot solicita Opportunity Card la consulatul german din țara lor de origine sau la biroul local de înregistrare a străinilor din Germania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax