Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce este o vitrină frigorifică? Este aceasta utilă doar într-un spațiu comercial sau poate fi utilizată și în locuință? (P)

Publicat

La fel ca un frigider, o vitrină frigorifică are scopul de a menține alimentele reci, însă nu are puterea de a le conserva pentru cât mai mult timp, la fel ca un frigider. În cazul comerțului de alimente, păstrarea la rece a anumitor produse este obligatorie, deci o vitrină frigorifică este esențială. În acest fel, nu numai că alimentele vor fi bine păstrate, dar nici nu vor fi ascunse de ochii clienților.

Vintrinele frigorifice sunt utilizate în magazine, supermarket-uri, cofetării, restaurante, baruri și în alte locații în care se consumă alimente sau băuturi. În cazul acestor afaceri, este foarte important ca proprietarii să investească într-o vitrină frigorifică de calitate, care să funcționeze la cel mai înalt nivel. Trebuie să fie suficient de puternică pentru a răci produsele, dar să aibă și un design ce le pune într-o lumină bună.

Din punct de vedere al funcționării, o vitrina frigorifica poate fi cu convecție sau cu ventilare forțată. Diferența dintre acestea constă în modul în care aerul rece este emis, iar acest detaliu determină măsura în care aerul uscat va afecta produsele.

Vitrina frigorifică cu ventilare forțată se face cu ajutorul unor ventilatoare menite să răspândească aerul rece printre produse. În acest fel, aerul cald este eliminat și este înlocuit cu aer rece, iar produsele sunt păstrate în condiții optime. Cu toate acestea, nu este potrivită pentru păstrarea alimentelor neabalate pentru că le usucă. Acest tip de vitrină frigorifică este perfectă pentru alimente ambalate sau pentru alimente care se vând rapid.

Vitrina frigorifică cu convecție naturală funcționează cu ajutorul unui evaporator care face ca aerul cald să se ridice din vitrină și distribuie, în același timp, aer rece peste produse. Acest tip de vitrină frigorifică nu usucă alimentele și puteți stoca lactate, pește, carne și mezeluri, dar chiar și legume.

Modelele de vitrine frigorifice sunt foarte diverse. Putem întâlni vitrine frigorifice verticale, orizontale, mini, simple sau duble, cu rafturi sau cu compartimente. Modelul trebuie ales în funcție de nevoile pe care le aveți și de spațiul de care dispuneți, dar și de cantitatea de produse pe care trebuie să o expuneți.

O vitrină frigorifică poate veni cu multiple accesorii și poate avea diferse funcții în plus. Cea mai importantă este iluminarea interioară. Aceasta ajută la prezentarea produselor. Este dovedit că vitrinele frigorifice bine iluminate atrag mai mulți clienți. De asemenea, o vitrină frigorifică trebuie să aibă un termostat pentru a controla temperatura în funcție de produsele pe care le ai expuse în vitrină. Alte funcții precum decongelarea automată, evacuarea condensului, roți sau picioare ajustabile, geamuri rabatabile sau suport pentru cântar sunt de mare ajutor.

O vitrină frigorifică, însă, nu este destinată doar utilizării în spații comerciale. Există modele de vitrine frigorifice foarte elegante sau de dimensiuni reduse în care puteți pune la vedere sticle de vin sau tărie, apă sau chiar și alimente mai pretențioase. Dacă doriți să adăugați un plus de eleganță casei dumneavoastră și doriți să vă bucurați mereu de un vin la o temperatură optimă, cel mai bine este să investiți într-o vitrină frigorifică. Nu oricine se poate bucura de avantajul unui beci, iar nu toate vinurile pot fi păstrate la temperatura setată în frigider. De aceea, ai nevoie de o vitrină frigorifică pentru vinuri. Unele vitrine chiar au posibilitatea de a răci individual fiecare raft, în funcție de temperatura setată. Cu siguranță o vitrină frigorifică ar putea fi o atracție în casă și vă va pune colecția de vinuri în evidență într-un mod foarte elegant, dar modern.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unei vitrine frigorifice pentru afacerea dumneavoastră sau pur și simplu căutați o mică vitrină frigorifică pentru acasă, puteți să urmați sfaturile de mai sus în ambele cazuri. O vitrină frigorifică poate fi o investiție mare și de durată, deci trebuie să acordați atenție tuturor detaliilor pentru a alege una potrivită nevoilor dumneavostră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax