Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce este ”Proiectul Bernanke”. Google este acuzat că a operat ani de zile un program secret pentru a domina piața de publicitate

Publicat

Cu prilejul unui proces antitrust condus de statul american Texas împotriva Google, a ieșit la iveală un mic secret al companiei, care poate fi însă o mare problemă: „Proiectul Bernanke”.

Informațiile au apărut de puțin timp în dosarul instanței și sunt citate de Wall Street Journal.

Google este acuzat că a operat ani de zile un program secret care a folosit date din ofertele publicitare anterioare pentru a oferi propriului său sistem de cumpărare de anunțuri un avantaj față de concurenți, potrivit unor documente judiciare depuse într-un proces antitrust din Texas.

Google ar fi încălcat în acest fel legea în ceea ce privește modul în care a dominat etapele procesului de plasare a anunțurilor online.

Project Bernanke

Potrivit jurnaliștilor de la Wall Sreet Journal, programul utilizat de Google, cunoscut sub numele de „Project Bernanke”, nu a fost dezvăluit editorilor care au vândut reclame prin intermediul sistemelor de cumpărare a anunțurilor Google.

Publicația scrie că documentele indică faptul că că procedeul a generat venituri anuale de sute de milioane de dolari pentru companie și există în aceste condiții suspiciunea că Google a avut un avantaj competitiv incorect față de rivali.

Compania mai este acuzată că desfășoară un monopol al anunțurilor digitale care a prejudiciat atât concurenții din industria publicitară, cât și editorii.

După inițierea procesului, mai multe state americane s-au alăturat procesului împotriva Google Alphabet Inc (o companie gigant creată printr-o restructurare corporatistă a companiei Google la 2 octombrie 2015 și care a devenit compania mamă a Google și a multor foste filiale Google).

Plângerea formulată de statul Texas împotriva Google poate fi vizualizată AICI.

Publisherii se plâng că unul dintre rezultate este faptul că obţin venituri mai mici. Google neagă că ar proceda incorect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax