Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce este un VPN și care sunt avantajele sale în mediul online. De ce este important să folosești o rețea virtuală privată (P)

Publicat

VPN-ul, prescurtare de la Virtual Private Network, așa cum îi spune și numele, este o rețea virtuală privată care creează și permite o conexiune sigură (securizată și criptată) între utilizator și internet. Cei care optează pentru servicii VPN beneficiază de un strat suplimentar de confidentialitate și anonimitate atunci când navighează pe Internet în scop personal sau de afaceri și, de asemenea, pot să acceseze conținut online care în mod normal ar fi blocat.

Practic, atunci când vă conectați la un VPN, activitatea voastră pe internet este criptată, iar adresa IP reală este mascată. Nimeni nu poate vedea cine sunteți sau ce faceți, nici măcar furnizorii de servicii de internet, guvernele sau hackerii. Dacă cineva încearcă să vă spioneze, va vedea doar o mulțime de informații criptate.

Un bun exemplu de astfel de soluție este furnizat de cei de la Surfshark, care au o un produs dedicat pentru România: https://surfshark.com/download

Avantajele folosirii unui VPN

Prin folosirea unui serviciu VPN, utilizatorii pot să:

  • își ascundă activitatea pe Internet și locația pentru a evita urmărirea (spre exemplu în cazul rețelelor WiFi publice)
  • să trimită e-mail-uri sau informații confidențiale în rețele publice fără riscul de a fi spionat de altcineva
  • să acceseze anumite servicii restricționate în regiunea în care se află (spre exemplu platforme de streaming, precum Netflix, Disney+ și altele)

Principalul motiv pentru care toată lumea ar trebui să utilizeze un VPN este securitatea și anonimatul internetului, unul fiind foarte conectat la celălalt. Dacă nimeni nu vă poate vedea online și nu vă poate urmări adresa IP, nu va putea să vă fure datele. Un alt avantaj este că poate fi configurat cu ușurință pe computer, iar conectarea și deconectarea sunt, de asemenea, foarte ușoare și rapide.

Pentru companii este o modalitate bună de a le permite lucrătorilor să aibă acces de oriunde din lume. Astfel, persoanele din diferite locații pot să lucreze normal, pur și simplu prin conectarea la VPN-ul care a fost creat pentru companie.

sursa foto: surfshark.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax