Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce face cu banii fostul patron al firmei Elit, după ce a vândut afacerea: Ansamblu rezidențial, pe un teren din București

Publicat

Dorin Mateiu, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, are în plan să construiască un ansamblu rezidențial pe un teren achiziționat de la avocații Tuca, Zbârcea și Asociații, teren situat pe malul lacului Grivița din București. Omul de afaceri din Alba Iulia și-a vândut afacerea cu mezeluri Elit și Vericom către Smithfield.

Dorin Mateiu și Voicu Vușcan, deținătorii companiei Sunset Lake, au obținut certificatul de urbanism, indispensabil pentru împrejmuirea și organizarea șantierului, care prevede posibilitatea construirii unui ansamblu rezidențial cu cinci etaje.

Afaceriștii au fost nevoiți să refaca procesul de avizare pentru obținerea certificatului de urbanism, deoarece în 2008 a mai fost emis un Plan Urbanistic Zonal, însă acesta a expirat.

„Nu am avansat cu proiectul. Am primit doar certificatul de urbanism. Nu pot oferi acum detalii despre proiect“, a declarat Dorin Mateiu.

În 2008 era avizat un procent maxim de ocupare al terenului de 30% și un coeficient de utilizare de 2, ceea ce ingăduia construirea a patru blocuri cu aproximativ 200 de apartamente.

Dorin Mateiu și Voicu Vușcan au achizitionat firma care poseda terenul de 10.000 de metri pătrați în vara anului 2017 de la Tuca, Zbârcea și Asociații.

Dorin Mateiu ocupă locul 88 în Top 300 Capital cei mai bogați români, cu o avere estimată la 65 – 68 milioane euro, intrand mai puternic pe piata imobiliara dupa iesirea din afacerea sa de baza.

Numele celor doi se leagă și de Alba Mall, o afacere dezvoltată pe plan local împreună cu mai mulți investitori. 

Sursă: legalmarketing.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax