Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce frigider e potrivit pentru tine: avantajele fiecărui model (P)

Publicat

Cu atât de multe tipuri diferite de frigidere pe piață, astăzi poți alege orice combinație de aspect, spațiu de depozitare și confort pentru a găsi un aparat care să se potrivească stilului tău de viață. Un punct perfect pentru a începe căutarea este să alegi cel mai bun tip de dispozitiv pentru nevoile tale de depozitare a alimentelor.

Iată un scurt ghid care te va ajuta să descoperi diferite tipuri de astfel de aparate. Vezi mai multe caracteristici ale fiecărui tip, compară modelele între ele și găsește aparatul de refrigerare mult dorit.

Clasificarea frigiderelor

Deși tipurile de astfel de aparate variază în funcție de marcă, există șase configurații de bază și câteva stiluri de instalare diferite.

Cele șase tipuri de configurații de aparate destinate răcirii și păstrării alimentelor sunt:

  1. Cu congelatorul sus;
  2. Cu congelatorul în partea de jos;
  3. Cu uși franceze;
  4. Cu uși alăturate;
  5. Cu 4 uși;
  6. Aparate care pot fi montate sub blatul de bucătărie.

Majoritatea acestor aparate electrice sunt de sine stătătoare, dar poți găsi și modele încorporate. De obicei, acestea sunt destinate sticlelor.

Citește în continuare avantajele fiecărui tip în parte.

  • Aparatul cu congelatorul în partea superioară

Denumit în engleză top-mount, acest stil clasic de aparat de refrigerat plasează congelatorul deasupra compartimentului frigiderului. Fiecare dintre cele două compartimente este prevăzut cu o ușă care se deschide lateral. Acest model face depozitarea în congelator ușor de accesat și oferă spații generoase de depozitare chiar și în interiorul ușii.

Poți găsi astfel de modele, cu congelator deasupra, la un preț accesibil pentru orice buzunar. De ce? Deoarece acesta și-a păstrat frame-ul clasic și nu aduce caracteristici mai avanasate, cum ar fi un dozator de apă încorporat, spre exemplu, care să crească prețul produsului.

Cu acest model te bucuri de o configurație și de un aspect tradițional al aparatului de răcit. De asemenea, ai mai mult spațiu pentru produsele proaspete decât în congelator. Vrei acces facil la produsele congelate? Atunci aceasta este varianta pentru care trebuie să optezi.

  • Modele ce dispun de congelator în partea inferioară

Denumite în engleză bottom-mount, aceste modele sunt inversul celor cu spațiu de congelare în partea superioară, gen combina frigorifica. La acest tip, compartimentul pentru alimente proaspete se află deasupra, iar congelatorul de jos este accesibil fie printr-o ușă deschisă lateral, fie printr-un sertar extensibil. Această configurație îți permite să obții un aspect clasic, în timp ce face obiectele proaspete mai ușor de accesat.

Pe lângă prețul mic, printre cele mai importante avantaje la achiziție sunt compartimentul de răcire mai mare decât compartimentul congelator și accesul facil la produse proaspete. În plus, este ușor de folosit de întreaga familie, pentru că dispune de caracteristici simple.

Dar ai grijă, el necesită mai mult spațiu deschis în fața unității, pentru deschiderea corespunzătoare a ușilor.

  • Modelul franțuzesc

Acest tip are un aspect în stil cămară. Cele două uși din partea de sus se deschid pentru a dezvălui un compartiment pentru produse proaspete. Iar dedesubtul lor este montat un sertar cu rol de congelare.

Modelele noi de frigider cu uși franceze oferă adesea mai multă capacitate de depozitare și caracteristici mai bogate în comparație cu alte modele din aceeași gamă de electrocasnice. Ele pot fi o opțiune bună pentru familiile mai mari sau pentru cei care caută produse cu funcționalitate ridicată.

Principalele avantaje sunt:

  • compartimente largi pentru pentru articole precum pizza congelată sau caserole mari și platouri;
  • capacitate mai mare a spațiului de depozitare, comparativ cu capacitatea congelatorului
  • rafturi reglabile.

De asemenea, aceste modele vin, de cele mai multe ori prevăzute cu dozatoare exterioare de gheață și apă.

  • Aparatele de răcire cu uși alăturate

Modelele cu uși alăturate se deschid din centru. Într-o parte au congelator, iar în cealaltă, compartimentul pentru alimente proaspete. Rafturile de sus în jos îți permit să plasezi articole importante — proaspete, și respectiv, congelate — la nivelul ochilor. În timp ce, în partea de jos, poți depozita articolele mai puțin utilizate.

La fel ca modelele cu uși franceze, cele cu uși alăturate oferă de obicei o capacitate generală puțin mai mare și tind să vină cu mai multe caracteristici în comparație cu alte tipuri de aparate electrocasnice din aceeași gamă.

În principiu, vin cu o capacitate puțin mai mare a congelatorului față de modelul cu uși franceze. Depozitarea verticală pentru a păstra atât articolele proaspete, cât și cele congelate la nivelul ochilor este principalul lor avantaj. În plus, ai rafturi reglabile, coșuri pentru ușă și multe alte accesorii pentru depozitare personalizabilă. Și ele au dozatoare exterioare de gheață și apă.

În plus, acest model este excelent pentru spații înguste, pentru că deschiderea ușilor se face facil.

Alege frigiderul potrivit pentru tine

Dispozitivele electrice care pot fi montate sub blatul de bucătărie și cele cu patru uși nu sunt modele potrivite pentru toată lumea. Cele mici sunt ideale pentru spații locuite de o singură persoană sau cel mult două. Pe când, aparatele de răcire mari sunt recomandate familiilor cu peste 3 membri.

Nu în ultimul rând, nu uita că dacă ai nevoie de o capacitate mai mare a compartimentului de congelare, poți comanda o lada frigorifica sau combină frigorifică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax