Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce modele mai lansează Dacia. Când va fi disponibil Duster restilizat, noi detalii despre Bigster și alte variante

Publicat

Versiunea restilizată Dacia Duster va fi lansată de producător spre finalul acestui an. Dacia pregătește și alte modele, în anii următori, inclusiv Bigster, cel mai mare, sofisticat și scump model din gamă.

”Modele noi vom avea, nu este un secret. Bigster este o variantă Duster va fi reînnoit, vom avea apoi o nouă mașină care va înlocui fostul Logan MCV și Dokker (care se va opri curând). Noutăți mai sunt și suntem în mijlocul unei lansări”, explică Mihai Bordeanu, director general Dacia, citat de hotnews.ro.

Acesta a amintit că la finalul anului trecut au fost lansate noile generații Logan și Sandero, anul acesta este lansat Spring, dar va fi lansat și Duster restilizat care va avea și versiune cu cutie automată. În toamnă a fost lansat și un Duster Pick-up carosat de Romturingia, mașină care costă 22.500 euro.

Modelul care va înlocui Logan MCV, crossoverul de șapte locuri va veni cel  mai probabil în 2022.

Nu se știe unde va fi produs acest model, dar va exista o concurență între Mioveni și cele două uzine din Maroc, potrivit sursei citate.

Dacia a anunțat la începutul acestui an unul dintre cele mai importante modele din istoria sa, Bigster. Este un SUV de 7 locuri, cel mai mare și cel mai scump model din istoria Dacia.

Bigster este cu 25 de cm mai lung decât Duster, iar când va avea și versiune hibridă, prețurile vor putea ajunge spre 30.000 de euro, un prag nemaivăzut la Dacia. Potrivit producătorului, încă nu s-a luat o decizie, dar acest model ar putea fi produs în România.

Dintre cei care cumpără Sandero în România, 85% aleg versiunea Stepway. Vânzările Duster au scăzut anul acesta în țară și se va renunța și la diesel, cum s-a făcut și pe noile Logan și Sandero, dar nu se știe când.

Bordeanu a spus că sunt clienți care s-au arătat îngrijorați că Dacia renunță total la diesel pe Logan și Sandero, dar spune că atuul este GPL-ul.

Întrebat dacă există planuri ca Dacia să lanseze hibride, Bordeanu a spus că da, însă a adăugat că, deși Dacia poate lansa și astfel de mașini, ele pot fi scoase pe piață doar când clienții vor cere acest tip de mașini și ”când raportul calitate – preț va fi cel mai bun de pe piață”.

Calendar lansări/livrări:

Dacia Spring – primele livrări sunt anunțate în septembrie.

Duster facelift  – lansat spre finalul anului 2021

Crossover care înlocuiește Logan MCV – cel mai probabil va fi lansat în 2022

Bigster – posibil 2024/2025

În perioada 2024-2025 este posibil să fie lansate Logan, Sandero și Duster facelift

sursă: hotnews.ro

sursă foto: dacia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax