Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce nereguli a descoperit DSVSA Alba după controale la pensiuni, restaurante, terase sau magazine

Publicat

În minivacanța de 1 Mai, inspectorii sanitar-veterinari din Alba au verificat zeci de unități de alimentație publică și din industria alimentară. Au dat amenzi de peste 120.000 de lei și au descoperit probleme de igienă, de ambalare a produselor sau de respectare a regimului termic al acestora.

În perioada 28 aprilie – 1 mai verificările au fost intensificate având în vedere creșterea activităților de comercializare, preparare și servire a alimentelor, materiilor prime și produselor alimentare finite. În această perioadă nu au fost înregistrate episoade de toxiinfecții alimentare la om, consecutiv consumului de alimente, anunță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba.

Inspectorii din cadrul DSVSA Alba au verificat 86 de unități de alimentație publică și din industria alimentară. Abaterile constatate de inspectorii DSVSA Alba au fost sancționate prin aplicarea a 15 sancțiuni contravenționale, care au totalizat 127.200 de lei. De asemenea, au fost aplicate și 6 avertismente.

Controalele inspectorilor DSVSA Alba au vizat, în principal, pensiuni turistice (cu bloc alimentar), restaurante, fast-food-uri, terase la care se servesc mâncăruri gătite, laboratoare de cofetărie și patiserie, carmangerii, măcelării, supermarketuri, magazine alimentare, rulote mobile în care se comercializează produse alimentare.

Nereguli constatate

Principalele neconformități identificate și sancționate au fost:

  • Nerespectarea cerințelor de igienă, a regulilor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru folosite;
  • Etichetarea și ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Nerespectarea lanțului frigorific și a regimului termic prevăzut de producător;
  • Nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare;
  • Nerespectarea condițiilor de recepționare, preparare și servire a alimentelor.

Controalele s-au concentrat, în principal, în zonele turistice (Munții Apuseni și Valea Sebeșului), respectiv în orașe, municipii și împrejurimile acestora unde oamenii obișnuiesc să își petreacă timpul liber în minivacanța de 1 mai.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor, consumatorii au la dispoziție nr. de telefon 0258 835 915 (DSVSA Alba), dar și adresa pe e-mail office-alba@ansvsa.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    marți, 02.05.2023 at 13:56

    @ Redactia Alba.ro : ?????? O gramada de vorbe Golite de CONTINUT CONCRET !!!!! De fapt , acest ” Grozav ” si * Teribil de Fioros * DSVAS Alba , ce nereguli , unde ( care anume Pensiuni, etc. )si ce anume nereguli a ( ar fi !!!!! ) descoperit ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax