Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce opțiuni de cazare au studenții admiși la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care nu obțin loc în cămine?

Publicat

Unde vor locui studenții care au fost admiși la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia? Aceasta este una dintre principalele griji ale viitorilor studenți, dar și ale celor care vor începe anii II, III de studii sau Masteratul. Cei peste 5.000 de studenţi şi masteranzi înscriși la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au la dispoziţie 840 de locuri în cămine, număr ce acoperă cel mult 20% din totalul acestora. Desigur, o bună parte dintre cei înscriși aici locuiesc în Alba Iulia sau în apropiere și nu au nevoie de cazare în oraș. Totuși, ce opțiuni au studenții care nu au obținut un loc în căminele Universității?

Repartizarea studenţilor în căminele Universității se face în limita locurilor disponibile, în funcţie de două criterii aplicate în următoarea ordine de prioritate: media anului precedent (sau media de admitere pentru studenţii anului I) şi opţiunile studenţilor (căminul 1, 2, 3, 4), în ordinea în care au fost menţionate în formularul de înscriere la cazare. Înscrierile au început în data de  30 iulie şi se vor finaliza în 26 septembrie, iar cei care doresc să ocupe un loc în cămin se pot înscrie online. Studenţii vor fi repartizaţi în funcţie de media de admitere sau media din anului anterior, respectiv distanţa faţă de localitatea de domiciliu, care trebuie să fie de minim 20 de km. Redistribuirea locurilor rămase se va face în perioada 3-6 octombrie 2012.

Dacă în alte județe Direcțiile de Sport și Tineret pun la dispoziție locuri de cazare pentru studenți în diverse spații din orașele universitare, în Alba Iulia DJST nu deține astfel de spații. În Alba Iulia nu există nici cămine particulare, care, chiar pentru un preț mai mare, să ofere un loc de cazare convenabil pentru un student. Astfel, opțiunea principală a studenților care nu au obținut un loc în cămine rămâne cea a chiriei.

Pentru chiria pe lună, împreună cu cheltuielile, un student va plăti cel puțin 400 de lei. Acest preț este valabil în cazul în care studentul este dispus să împartă camera cu un coleg. Dacă dorește să locuiască singur în cameră sau chiar în apartament, acesta va plăti aproximativ 100 de euro, doar prețul chiriei.

Cei mai „fițoși” dintre studenți aleg garsoniere sau apartamente noi, cu condiții foarte bune, mobilate și utilate la ultimele standarde. Pentru acestea prețurile se situează, la garsoniere între 100 și 200 de euro, la apartamente de 2 camere de la 200 – 250 de euro, iar cele de trei camere, de la 300 până la 450 de euro.

Unele pensiuni din oraș oferă cazare și în regim lunar, cu toate utilitățile, la prețuri mai ridicate decât cele ale căminelor, dar mai convenabile decât cele ale chiriilor, iar acestea pornesc de la aproximativ 200 lei pe lună.

Citiți AICI mai multe despre modalitatea de înscriere pentru un loc în căminele Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax