Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit o tânără din Alba care a accidentat mortal un copil de 7 ani care se plimba pe bicicletă

Publicat

În urmă cu patru ani o tragedie se întâmpla pe strada Bigău, din comuna Crăciunelu de Jos: Un copil de doar șapte ani care se plimba pe bicicletă era accidentat de o mașină condusă de o tânără de 25 de ani. 

Deși a fost transportat de urgență la spital, minorul nu a mai putut fi salvat, iar medicii au constatat decesul.

După patru ani de la producerea tragediei, judecătorii din Alba au condamnat-o, în primă instanță, pe tânăra care a produs accidentul mortal. 

Aceasta a fost judecată pentru ucidere din culpă, iar în data de 15 martie a fost condamnată la un an și 9 luni cu suspendare. Decizia a fost dată de magistrații Judecătoriei Blaj.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, ”la data de 11 iulie 2018, ora 19.33, inculpata, conducea autoturismul marca „Fiat Bravo” cpe str.Bigău din Crăciunelu de Jos.

În dreptul imobilului cu nr.35, inculpata nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre dreapta şi l-a acroşat pe minorul, în vârstă de 7 ani, care se deplasa pe bicicletă în aceeaşi direcţie de mers.

Minorul a ajuns sub roţile maşinii, fiind scos de martori care au apelat serviciul de urgenţă 112. În urma accidentului rutier, la Spitalul din Blaj, a rezultat decesul minorului”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: ACCIDENT MORTAL la Crăciunelu de Jos. Minor de 7 ani lovit de o mașină în timp ce se dădea cu bicicleta

Pe lângă condamnarea cu suspendare, tânăra a mai fost obligată și la plata a unor sume mari de bani cu titlul de daune morale. Frații, părinții, dar și bunica minorului s-au constituit părți civile în proces, iar magistrații au acceptat cererile acestora:

– câte 50.000 euro către două persoane din familie, cu titlu de daune morale. – câte 30.000 euro către către trei alte persoane, cu titlu de daune morale. – 40.000 lei către o altă persoană, cu titlu de daune morale. – 6427 lei daune materiale și 15.000 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia magistraților Judecătoriei Blaj nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. robespierre

    joi, 17.03.2022 at 00:00

    greșit.nu tânăra șoferiță a fost obligată la despăgubiri ci societatea de asigurari. iar beneficiarii sunt părinții și fratii distruși de durere ai copilului omorât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax