Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a lovit cu mașina o fetiță în Ocna Mureș și a plecat de la locul accidentului

Publicat

Un șofer care a lovit cu mașina o fetiță din Ocna Mureș care traversa printr-un loc nepermis, a fost condamnat recent de magistrații din Aiud, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Mai exact, după ce a acroșat-o pe minora de 8 ani, șoferul s-a dat jos din mașină, a vorbit cu fetița și după ce le-a spus pasagerilor că nu a pățit nimic și-a continuat drumul.

Însă fata schiopăta și plângea, iar o femeie a luat-o pe minoră și a dus-o acasă. Tatăl minorei este cel care a anunțat polițiștii.

În data de 17 februarie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au dat o primă decizie în acest caz. Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, în jurul orei 12:30, inculpatul conducea autoturismul pe o stradă din Ocna Mureș, fiind însoțit de doi pasageri.

”În acest context, în apropierea magazinului aparținând societății, în fața autoturismului condus de inculpat a apărut în mod intempestiv minora în vârstă de 8 ani la acea dată, care, traversând partea carosabilă prin loc nepermis, a fost acroșată cu oglinda din partea stângă a autovehiculului.

După impact, inculpatul a oprit autoturismul pentru a verifica starea de sănătate a minorei, context în care cea din urmă le-a relatat inculpatului și celorlalți pasageri din autoturism că nu are nevoie de îngrijiri medicale, solicitându-le totodată să nu-i anunțe părinții, căci o vor certa, după cum rezultă din declarațiile concordante ale martorilor.

În continuare, inculpatul a părăsit locul accidentului fără a anunța cea mai apropiată unitate de poliție – deși a prevăzut posibilitatea ca minora să fi suferit anumite leziuni ca urmare a impactului cu autoturismul condus de acesta.

Întrucât victima plângea și șchiopăta, iar un martor a arătat că victima acuza dureri în zona membrului inferior, o femeie a a transportat-o pe minoră acasă.

Aici tatăl minorei, a încunoștințat organele de poliție cu privire la producerea accidentului rutier în discuție, după care a transportat-o pe aceasta, care acuza dureri în zona membrului inferior drept, la o unitate medicală”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că a părăsit locul accidentului și nu a anunțat autoritățile de producerea acestuia, bărbatul a fost condamnat în primă instanță, la pedeapsa de un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax