Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba care a refuzat testare cu drugtest-ul dar și să îi fie preluate probe biologice

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat recent pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, după ce în timpul unui control de rutină a refuzat testarea cu aparatul drug test. 

În data de 22 februarie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o condamnare în primă instanță pe numele bărbatului.

De asemenea motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Ziua în care bărbatul a fost oprit de polițiștii rutieri este în perioada în care polițiștii din Alba au început să testeze foarte mulți șoferi cu aparatul drug test, iar o parte dintre cei testați pozitiv au contestat rezultatul aparatului. Mulți dintre cei care au contestat rezultatul pozitiv au spus că nu au consumat droguri și că aparatele dau erori.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 07.05.2022, în jurul orelor 00:10, organele de poliţie oprit pentru control inculpatul, care conducea autoturismul marca BMW în satul Drâmbar,.

Se reţine că inculpatul a refuzat atât testarea cu aparatul drogtest marca AquilaScan, cât şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii gradului de îmbibație alcoolică din sânge, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în prezența personalului medical, deși i s-a adus la cunoștință că această conduită constituie infracțiune”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Momentan decizia magistraților nu este defnitivă și poate fi contestată în apel la insstanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax