Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba Iulia care a spart magazinul Altex cu un baros: A furat 15 telefoane mobile

Publicat

altex

Un bărbat care a dat o spargere la magazinul Altex din Alba Iulia, în urmă cu mai mulți ani, a fost recent condamnat pentru furt calificat.

Mai exact, o primă decizie a venit în data de 10 aprilie 2023, din partea Judecătoriei Alba Iulia. Motivarea instanței a devenit publică, iar în ea se află modul în care bărbatul a acționat.

Acesta a spart la propriu magazinul: a lovit un geam lateral cu un baros, a intrat în magazin și a început să spargă vitrinele în care se aflau telefoanele expuse.

A vândut telefoanele, dar polițiștii au luat urma telefoanelor cumpărate și au ajuns în cele din urmă la bărbat.

Potrivit motivării instanței, în fapt, în noaptea de 23/24.04.2019, în jurul orei 04:00, inculpatul a pătruns prin efracţie, respectiv prin spargerea unui geam lateral cu un baros, în magazinul Altex, situat pe Calea Moţilor, nr. 118, iar cu ajutorul unui alt corp contondent a spart două vitrine din sticlă şi a sustras din interior 15 telefoane mobile de diferite mărci expuse spre vânzare, pe care le-a introdus într-o plasă ce o avea asupra sa şi a părăsit magazinul.

Prin fapta comisă a fost cauzat un prejudiciu în cuantum total de 20.439 lei, din care suma de 10.439 lei reprezintă valoarea telefoanelor sustrase, iar suma de 10.000 lei reprezintă valoarea geamului spart.

Situaţia de fapt astfel reţinută rezultă din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale magazinului, care se coroborează cu declaraţiile martorului , agent de pază al magazinului Kaufland.

Din declaraţia martorului, agent de pază al magazinului Kaufland, rezultă că în noaptea de 23/24.04.2019, în jurul orelor 04:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a auzit zgomote în exteriorul magazinului şi s-a deplasat înspre magazinul Altex, observând un geam spart, un baros lăsat pe jos, pe beton şi o persoană de sex masculin care purta pe cap o glugă şi avea în mână o plasă galbenă.

Martorul a somat autorul să se oprească, însă acesta a fugit cu plasa înspre zona din spatele magazinului Altex”, se arată în motivarea instanței.

După aproape patru ani de la spargere, bărbatul a fost condamnat la la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în condiţiile recidivei postexecutorii, însă pentru că mai avea și alte condamnări, prin calcul judecătoresc s-a ajuns la pedeapsa de 4 ani 9 luni și 10 zile închisoare, în regim de detenție.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax