Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă cer procurorii pentru fostul deputat AUR Alba, Daniel Rusu, după ce ar fi divulgat date dintr-o anchetă penală

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cer o amendă penală pentru fostul deputat AUR de Alba, acutal deputat independent, Daniel Gheorghe Rusu. 

Mai exact, acesta este judecat pentru compromiterea intereselor justiţiei, după ce într-un live pe Facebook, Rusu a prezentat o ordonanță și numele unor persoane care erau urmărite de către procurori, o ordonanță emisă de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, care era adresată Primăriei Șpring.

Potrivit știripesurse.ro, în ședința de joi 19 mai, procurorii au cerut judecătorilor să îl condamne pe Rusu la o pedeapsă de 200 de zile de amendă penală la valoarea de 200 lei pe zi, în total 40.000 lei.

De asemenea aceștia au mai cerut, tot potrivit știripesurse.ro, ca acesta sa nu mai fie ales în funcții publice timp de un an. În cazul ca nu își plătește zilele-amendă procurorul a cerut ca acestea să fie transformate în zile de executare a pedepsei închisorii.

Ce poziție ar fi avut Daniel Gheorghe Rusu

La rândul său Rusu a explicat instanței că admite că e posibil să fi greșit atunci când s-a filmat pe rețeaua de socializare cu actul considerat secret de anchetatori dar că își dorește ca instanța să fie clementă în decizia pe care o va lua față de el.

Momentan în dosarul de pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție nu a fost dată o decizie.

sursă: știripesurse.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax