Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă primești dacă te prinde poliția cu câteva grame de cannabis. Cum au judecat un caz magistrații Tribunalului Alba

Publicat

Consumul și posesia de droguri se pedepsesc în România, de cele mai multe ori cu o amendă penală. Într-un dosar recent finalizat pe rolul Tribunalului Alba magistrații au optat pentru o amendă. 

Este vorba despre o amendă penală dată unui tânăr care avea în mașină câteva grame de cannabis pentru consum propriu. 

Dosarul a primit o decizie în data de 27 noiembrie 2023. Magistrații au ținut cont de atitudinea persoanei în cauză, nivelul de pregătire și cantitatea redusă cu care a fost depistat.

Mai exact, acesta a fost oprit pentru un control de rutină, de polițiști, pe autostradă, pe raza județului Alba. Se întâmpla în data de 22 aprilie. Atunci a fost testat cu aparatul drugtest și a ieșit pozitiv pentru cannabis.

Tot atunci, din propria inițiativă a predat un borcan polițiștilor în care se aflau câteva grame de cannabis și două țigarete.

În total 7 grame de cannabis, atât avea la el tânărul oprit de polițiști. Automat pe numele său a fost deschis un dosar penal, instrumentat de DIICOT Alba Iulia.

Acesta și-a recunoscut vina. Magistrații au ținut cont că este integrat în societate, are studii superioare și un loc de muncă stabil.

Drept urmare, acesta a fost condamnat la o amendă penală în valoare de 4800 de lei.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacaă în apel în termen de zece zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax