Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă riști dacă ești testat pozitiv pentru cannabis, în timp ce conduci. Cazul unui șofer depistat pe autostrada în Alba

Publicat

Dosarele pentru condus sub influența, drogurilor sunt din ce în ce mai prezente pe rolul instanțelor de judecată. Recent, în data de 11 octombrie 2023, un dosar a primit o decizie pe rolul Judecătoriei Alba Iulia. 

Este vorba despre un șofer care conducea pe Autostrada A10, pe raza orașului Aiud, pe timp de noapte, când a fost oprit de polițiștii rutieri și testat cu aparatul drugtest. 

Deși în motivarea instanței nu este detaliat dacă bărbatul a fumat cannabis înainte să se urce la volan, sau aparatul a depistat substanța activă, în urma unui consum mai vechi, șoferul a fost condamnat pentru conducere sub influența drogurilor.

Acesta a încheiat un acord de recunoaștere al vinovăției, care a fost admis de magistrații din Alba Iulia în data de 11 octombrie 2023.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 12.07.2022, în jurul orei 23:10, inculpatul a condus autoturismul pe autostrada A10, pe sensul de mers Aiud, deşi se afla sub influenţa unor substanțe psihoactive, fiind oprit în trafic de către echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Inculpatul a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest, fiind depistat pozitiv pentru Cannabis (THC5). În continuare, din buletinul de analiză toxicologică nr. , întocmit de Serviciul de Medicină Legală, rezultă că inculpatul a fost depistat pozitiv pentru tetrahidrocanabinol”, se arată în documentul citat.

Bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax