Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce planuri are Primăria Alba Iulia împreună cu administrația din Sântimbru pentru o comunicare mai bună cu cetățenii

Publicat

Primăria Alba Iulia intenționează să dezvolte, împreună cu administrația locală din Sântimbru, soluții pentru o comunicare mai eficientă cu cetățenii. Este vorba despre depunerea unui proiect pentru optimizarea soluțiilor digitale în cadrul Programului Regiunea Centru.

Este studiată, printre altele, posibilitatea emiterii online a documentelor solicitate de cetățeni.

De asemenea, se urmărește varianta prin care locuitorii să aibă acces la un dosar virtual personal. Practic, va fi un istoric în comunicarea cu primăria: de la cereri pentru parcări la solicitări/depuneri de declarații sau documente.

Administrația locală mai intenționează să îmbunătățească și funcționarea dispeceratului pentru sesizare incidente. Acesta ar urma să fie integrat cu alte sisteme digitale din primărie, pentru a fi automatizată direcționarea către serviciile de intervenție.

Proiectul pe care-l pregătește administrația locală din Alba Iulia se numește ”SmartConnect Municipiul Alba Iulia si Comuna Sântimbru, județul Alba”. Are o valoare totală de 2,528,988.57 lei (inclusiv TVA), din care eligibilă 2,488,200.00 lei cu TVA. Asistența financiară nerambursabilă este de 2,438,436.00 lei cu TVA asigurată din Programul Regiunea Centru.

Primăria Alba Iulia va contribui, din bugetul local, cu 47,913.77 lei cu TVA, iar Primăria Sântimbru, cu 1,850.23 lei.

”Se pune accent pe colectarea responsabilă și analiza datelor, pentru a îmbunătăți serviciile publice și pentru a asigura o luare a deciziilor bazată pe informații concrete și actuale. Proiectul contribuie la inovația în administrația publică, dar asigură în același timp și distribuirea echitabilă și sustenabilă a beneficiilor digitalizării în toate comunitățile, în acest caz atât la nivel urban cât și rural.

Municipiul Alba Iulia va fi responsabil de gestionarea bugetului aferent pilotării soluțiilor digitale. Soluțiile dezvoltate vor deservi în egală măsură nevoile de digitalizare ale Municipiului Alba Iulia cât și ale Comunei Sântimbru”, se arată în documentația prezentată consilierilor locali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate