Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce poate face copilul tău la şcoală dacă nu participă la ora de Religie. Precizări de la Ministerul Educaţiei

Publicat

ora-de-religieDin acest an şcolar, participarea la ora de Religie se face doar la cerere. Elevii care aleg să nu frecventeze religia au la dispoziţie două variante pentru petrecerea timpului în care colegii lor se află la orele acestei discipline, se arată într-un ordin al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) publicat joi în Monitorul Oficial.

De asemenea, actul normativ mai stabileşte regulile de înscriere şi cele pentru predarea acestei discipline.

Elevii care nu solicită să frecventeze orele de religie pot să desfăşoare doar activităţile stabilite de fiecare şcoală prin propriul regulament. De asemenea, unităţile de învăţământ trebuie să stabilească spaţiile în care se desfăşoară activităţile în cauză şi cum sunt supravegheaţi copiii.

Totusi, copiii pentru care şcoala n-a putut sa asigure condiţiile necesare pentru a participa la orele de religie – conform propriei confesiuni – au o alternativă. Mai exact, aceştia pot sa ceara sa frecventeze orele de religie ale altor culte.

Copiii care participa la orele de religie ca audienti nu sunt evaluati si situatia scolara li se incheie fara aceasta disciplina. Tot fara religie se incheie si situatia scolara a celor care aleg sa n-o frecventeze.

Elevii care lipsesc de la activitatile stabilite de scoli sau de la orele la care au cerut sa participe ca audienti exonereaza, practic, de raspundere persoanele care se ocupa de supravegherea lor.

Înscrierea pentru frecventarea orelor de religie se face anual, până pe 31 decembrie

Cererile trebuie sa fie redactate, dupa caz, de elevii majori sau de parintii elevilor minori si se depun la secretariatul scolii. Documentul trebuie sa includa si numele cultului solicitat.

Predarea religiei se face cu intreaga clasa in situatia in care prin cererile depuse este ales acelasi cult. Insa daca se depun cereri pentru mai multe culte, la acelasi nivel de clasă, conducerea scolii grupeaza elevii in mai multe formatiuni de studiu.

sursa: avocatnet.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax