Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce poți face de 1 Mai la Alba Iulia: La „iarbă verde” în mijlocul orașului, parade, concerte de muzică locală și artificii

Publicat

Au mai rămas câteva zile până la minivacanța de 1 Mai, când angajații, studenții, elevii vor fi „liberi de griji” și pregătiți să-și petreacă timpul în cel mai relaxant mod posibil. Cei care vor alege să rămână (sau să vină) în Alba Iulia pentru a sărbători „Ziua Muncii” vor putea păstra tradiția „grătarului” de 1 Mai la „iarbă verde” chiar în mijlocul orașului, dar vor avea parte și de muzică locală, puțină istorie și atmosferă festivă, cu artificii.

Odată cu ziua de 1 Mai, la Alba Iulia începe sezonul turistic, iar pentru a-i da startul oficial, Primăria organizează Ziua Cetății Vauban. Cetatea Alba Carolina, cea mai mare din România, își deschide din nou porțile pentru turiști. Totodată, ziua de 1 Mai este dedicată fortificației Vauban și majoritatea evenimentelor vor fi găzduite de șanțul de Sud și în zona recent reabilitată din interiorul Cetății Alba Carolina. Concerte cu trupe locale, parada Gărzii Cetății și artificii – acestea sunt doar câteva dintre momentele speciale de care se vor putea bucura cei care vor fi în Alba Iulia de 1 Mai.

La „iarbă verde” în mijlocul orașului – „1 Mai muncitoresc” la RYMA

Cu toate că terasele sezoniere nu vor fi deschise până de 1 Mai în zona istorică din Cetate, cei care vor dori să petreacă Ziua Muncii în aer liber în oraș și chiar să păstreze tradiția „grătarului” vor putea să se adune la RYMA, pentru a prăji slănină și carne, în voie. Grătarele și jarul vor fi pregătite, iar cei care vor dori să participe la grătar trebuie doar să vină cu produsele preferate pentru prăjit. În această perioadă, campingul nu va fi deschis.

Cazare în Alba Iulia, la prețuri între 60 și 240 lei

Cu o săptămână înainte de Ziua Muncii, cea mai mare parte a hotelurilor și pensiunilor din oraș și din împrejurimi au locuri disponibile, la prețuri între 60 și 240 lei, în funcție de condiții. Niciuna dintre unitățile de cazare din Alba Iulia și din zonă nu oferă pachete promoționale sau pachete speciale pentru turiști, de 1 Mai. Alba Iulia dispune în total de 260 de locuri de cazare în hotelurile, motelurile și pensiunile care sunt amplasate pe raza orașului. Se pare, însă, că firmele care le patronează nu sunt încă pregătite pentru a oferi turiștilor, al căror număr a început să crească după restaurarea Cetății, pachete all inclusive sau city break prin care să sincronizeze mai multe activități într-o singură ofertă.

La Hotel Parc ( 4*), la preț promoțional, orice cameră are tariful unic de 240 lei pe noapte cu mic dejun inclus, iar la Hotel Cetate (2*) se plătește o sumă de 113 lei pentru o cameră single și 138 lei pentru o cameră dublă, ambele cu mic dejun inclus.

La pensiuni, tarifele variază între 60 de lei și 180 lei pe cameră pe noapte. De exemplu, la pensiunea „Tara” ( 3 *), o cameră single costă 60 lei, iar una dublă costă 80 lei, fără mic dejun inclus și 70, respectiv 90 lei cu mic dejun, dacă eşti cazat ai acces și la piscina din incintă. La „M&A”, o cameră single costă 120 lei, iar una dublă, 140 lei, cu mic dejun inclus, iar, la „Mary Lou”, tarifele sunt de 180, respectiv 220 lei pe noapte, cu mic dejun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. blande

    luni, 22.04.2013 at 22:16

    ihaa, eu sigur nu am bani sa plec nicarii, dar poate sunt mai multi in situatia asta, asa ca facem petrecere prin oras doamne ajuta!

  2. Cosmin

    marți, 23.04.2013 at 09:08

    In perioada 26-28.04.2013 la Râpa Roşie sebes se va desfășura cea mai mare întâlnire a aeromodelistilor din România! Cu aceasta ocazie va așteptăm si acolo cu drag!

  3. haiducu

    marți, 23.04.2013 at 09:10

    Pensiunile din Alba Iulia au preturi europene! servicii canci!se vede ca nu este concurenta!

    • @haiducu

      marți, 23.04.2013 at 11:00

      Scuze, dar ce inseamna „canci” – nu l-am gasit in nici un dictionar!

  4. canci

    marți, 23.04.2013 at 16:14

    https:// dexonline. ro/definitie/canci
    cánci adj. – Nimic, zero, absolut deloc (Arg.). Țig. kanč

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax