Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce prezic astrele în 2016 pentru Capricornul Hava, Vărsătorul Dîrzu sau Scorpionul Potor? Horoscopul politicienilor din Alba


Publicat

Mai mulți bani,  schimbări în funcție sau poate chiar schimbarea partidului.  Anul 2016 va fi unul dificil pentru politicienii din Alba. Pe lângă alegerile care le bat la ușă se pare că se anunță schimbări din toate părțile, inclusiv sentimental. 

În Anul Maimuței, orice este posibil pentru că eforturile naturale sunt stimulate, iar acest lucru duce la îndeplinirea obiectivelor. Energia și veselia maimuțelor (potrivit horoscopului chinezesc) se vor reflecta și în lumina noului an care va fi unul mult mai bun decât 2015.

Horoscop politicieni

florin romanVicepreşedintele PNL, Florin Roman, s-a născut pe 22 aprilie 1974, în zodia Taurului. Anul 2016 îi aduce frustrări și nesiguranță în viața profesională, asta până în septembrie, când va găsi o cale spre înflorire.
Potrivit astrelor, anul care urmează poate să îi aducă lui Roman neliniște din cauza finanțelor, chiar dacă va avea intuiţii remarcabile sau idei eficiente din care se pot face bani.

În general, relaţiile lui nu trec prin cea mai fericită perioadă, iar asta indiferent că este vorba de cuplu, asocieri, colaborări sau amiciţii. Există posibilitatea să se reactiveze probleme mai vechi, să afle lucruri care îl supără sau îl dezamăgesc, să comită erori de apreciere, să traversezeze situaţii neclare, greu de definit.

Din punct de vedere al sănătății, se încadrează în limite normale în 2016, ba chiar se întrevede un surplus de energie. Acum ar fi un moment excelent pentru a începe să practicie un sport sau alt gen de mişcare (aerobic, alergare, dans etc.) pentru a consuma excedentul de energie fizică şi a se menţine în formă.

Lunile octombrie-decembrie 2016 sunt favorabile luării unor măsuri ferme privind stilul de viaţă. Se anunță colaborărilor şi contractelor, noi alianţe, victorie în competiţii şi în lupta cu concurenţa. Decembrie 2016 promite şanse mărite de avansare şi recunoaştere.

 

alin cucuiÎn zodia Gemenilor avem un primar şi un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Este vorba despre  Alin Cucui, născut pe 31 mai 1976 şi Gheorghe Valentin Rotar, primarul oraşului Blaj, născut pe 7 iunie 1964.

Astrele spun că 2016 este un an important pentru casă şi familie.

Cei doi ar putea cumpăra, construi, extinde sau moderniza unui spaţiu de locuit sau s-ar putea muta într-o locuinţă mai mare sau măcar să achiziţioneze unele bunuri sporesc estetica, confortul sau valoarea domiciliului.

În unele cazuri, evenimente similare pot viza şi alte proprietăţi cum ar fi curtea, grădina, terenurile deţinute, eventual un sediu de firmă, un spaţiu comercial, un atelier. Poate redecorează, construieşte o anexă sau investeşte pentru o livadă, un teren agricol.

gheorghe-rotarPrimele nouă luni din 2016 s-ar putea dovedi problematice pentru relaţiile de cuplu, prietenie, asocieri şi colaborări. Saturn îi va face să aibă exigenţe mai mari vizavi de ceilalţi sau, invers, să se lovească de lipsă de cooperare, bunăvoinţă şi flexibilitate din partea acestora. Vor avea nevoie de multă răbdare şi diplomaţie pentru a evita ciocnirile şi chiar rupturile, mai ales în perioada martie-mai şi în luna august 2016.

Cariera lor va decurge şi ea destul de dificil până în toamnă. Climatul relaţional şi profesional se îmbunătăţeşte considerabil începând din septembrie 2016.

2016 este însă interesant sub aspectul activităţilor colective, organizaţionale sau care reunesc laolaltă mai mulţi oameni care au obiective comune.

 

Senatorul Teodor Atanasiu este născut în data de 23 septembrie 1962 și este în zodia Balanță.

atanasiu2016 este un an mixt, care îi dă bătăi de cap, dar îi poate aduce şi mari împliniri. Interesele intelectuale sunt acum mai profunde, mai serioase, iar judecata mai înţeleaptă.

Se pare că a venint momentul ca senatorul să facă un efort mental susţinut: să redacteze o lucrare, să începă studiul unei limbi străine cu gramatică dificilă, să înveţe pentru un examen pe care l-a tot amânat sau – de ce nu? – să te apuce de şah.

În 2016, unele dintre cele mai importante evenimente pentru Balanțe vizează relaţiile. Tendinţa de bază este de consolidare, dar pe baze noi. Se produc anumite schimbări care avantajează pe termen lung viaţa de cuplu a senatorului, dar pentru asta este posibil ca iniţial să trebuiască să traverseze o perioadă mai turbulentă, eventual să ia nişte decizii pe care, cel mai probabil, le-a tot amânat.

Şi viaţa profesională ar putea trece printr-o perioadă oarecum fluctuantă în prima parte a lui 2016, când se pare că se află în căutare de soluţii menite să o facă mai rentabilă şi, totodată, mai plăcută.

În ceea ce priveşte sănătatea este un sector care cere monitorizare continuă până în septembrie 2016.

Așadar, până în septembrie 2016 este recomandat să evite excesele, să încerce să adope un stil de viaţă cât mai ordonat şi să își facă controalele medicale necesare, ori de câte ori este nevoie. În caz de complicaţii, este bine să ceară şi o a doua părere.

calin potorDeputatul MP, Clement Negruţ, născut pe 17 noiembrie 1964 şi deputatul PSD, Călin Potor, născut pe 12 noiembrie 1959 sunt, ambii, Scorpioni.

În anul care urmează le este recomandat să se îndrepte către studiul unor subiecte care îi pasionează, să înveţe să discute sincer şi onest cu cineva apropiat despre ceea ce îi frământă, să încerce să-și însuseşească câteva tehnici de relaxare mentală sau să întreprindă ceva pentru dezvoltarea lor personală.

Anul 2016 este în mod particular potrivit pentru a găsi un prieten sau un grup care să îi ajute în aceste direcţii.

 

clement negrutÎn 2016 și 2017 munca Scorpionilor tinde să se ordoneze, apar strategii de lucru mai eficiente, înnoiri sau upgrade-uri bine chibzuite, care conduc la progres. Tenacitatea şi rezistenţa la efort cresc, iar viaţa profesională a Scorpionilor tinde să se aşeze pe o bază solidă.

Cei doi vor trebui să muncească mai din greu pentru bani și să nu facă risipă.

În primăvară-vară situația lor financiară are un grad destul de înalt de impredictibilitate. N-ar fi rău să-ţi constitui din vreme un fond de economii.

 

alexandru peresViceprimarul oraşului Alba Iulia, Paul Voicu, născut pe 17 decembrie 1962 şi senatorul PNL, Alexandru Pereş, născut pe 20 decembrie 1952 fac parte din zodia Săgetătorului.

Anul 2016 nu este un an prea uşor pentru cei doi.

Vor resimţi un oarecare disconfort, fiindcă firea independentă şi dornică de libertate a Săgetătorului nu prea tolerează să-i fie restricţionate gradele de autonomie, iar Saturn aduce de obicei obligaţii, îngrădiri, întârzieri sau obstacole.

Ca să aibă succes, în 2016 este bine să se concentrezi pe obiective puţine şi importante, cărora ştiu sigur că le pot face faţă.

Paul Voicu Proiectele noi, pe care vor să le deruleze în viteză, pot să meargă greu sau să îi solicite excesiv. Cel mai avantajos ar fi să se implice cu bună ştiinţă într-un proiect de durată, de la care să nu aştepte rezultate imediate. Dacă vor lucra la el cu consecvenţă şi spirit de răspundere, peste o un timp îţi va oferi mari satisfacţii.

Până în septembrie 2016 au aspiraţii înalte şi planuri de anvergură. Statutul şi prestigiul li se îmbunătăţesc, apar noi deschideri şi şanse mari de succes. Trebuie să încerce să fie raţionali, să nu-și supraestimeze şansele şi să nu înceteze să se străduiască.

Începând din septembrie 2016 veți găsi uşor susţinere şi protecţie, iar implicarea în viaţa socială, angrenarea în acţiunile colective sau în activităţile unei organizaţii le vor fi benefice. Își lărgesc cercul prietenilor, pătrund în sfere importante.

mircea havaPrimarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, născut pe 26 decembrie 1956, este Capricorn.

Până în septembrie 2016, primarul ar putea să își lărgească orizontul, atât fizic cât și şi mental. Fizic – prin călătorii şi contacte cu cei de departe, mental – printr-o implicare activă în acţiuni de natură culturală, ştiinţifică, universitară, editorială sau spirituală.

Se poate să îl tenteze ideea de a adera la un curent de gândire anume, spiritual sau religios. În cazul acesta, trebuie să-și păstreze raţiunea şi să se ferescă de mentorii lipsiţi de onestitate şi de falşii guru, care încearcă să-ţi imprime convingeri dubioase, manipulându-te cu concepte frumoase dar găunoase şi urmărind, de fapt, scopuri personale meschine.

Cel mai bine ar fi să folosească forţa mentală pentru studiu şi pentru consolidarea culturii generale. Trebuie să rămână cu picioarele pe pământ şi să se păstreze în limitele preceptelor morale tradiţionale, care cultivă cinstea, dreptatea, sinceritatea şi simţul onoarei.

În septembrie 2016, Jupiter intră în casa carierei Capricornului, promiţându-i un an de succes, ascensiune şi prosperitate materială.

Totuți s-ar putea să aibă o pagubă în casă, o supărare în familie, un necaz legat de un prieten ş.a. Saturn i-ar putea submina sănătatea, tăcut şi progresiv, deci este bine să o monitorizezi non-stop.

Este recomandat să conducă prudent, să verifice starea tehnică a maşinii şi să aibă grijă în deplasări, fiindcă există un risc de accidentări. Trebuie să fie cu ochii în patru, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016, când efectele saturniene sunt potenţate de prezenţa în casa a douăsprezecea a lui Marte, aflat în ciclul retrogradării.


jidveian dirzuLa începutul lunii februarie îi aniversăm pe preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, născut pe 1 februarie 1967 şi pe Adrian Teban, primarul oraşului Cugir, născut pe 2 februarie 1972 și pe consilierul local Ovidiu Jidveian născut în 8 februarie 1981, toți în zodia Vărsător.

Astrele le spun celor trei că anul care vine le este recomandat să intre într-un grup, sau în cazul lor să schimbe „gașca” din care fac parte și să se alăture unor oameni, organizații cu aceleași interese.

Oricum, în 2016 locul lor este într-un colectiv. Şi chiar dacă opinia majorităţii nu va fi întotdeauna pe gustul lor sau vor primi sarcini ingrate, este mai bine să cadă la învoială decât să refuze. Altfel, vor avea senzaţia că prietenii, colegii sau ceilalţi oameni cu care interacţionezi la scară largă îi sabotează sau că îi stau în drum.

adrian teban primar cugirAtenţie la blocaje şi tensiuni, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016. Şi încă ceva: cautați să nu amestecați activităţile de grup cu interesele financiare, fiindcă amestecul poate fi indigest.

De fapt, banii sunt un subiect de mare interes pentru cei trei vărsători în 2016, fiindcă nodurile lunare îi energizează axa financiară, Neptun se află pe tot parcursul anului într-una dintre cele două case financiare ale Vărsătorului, iar Jupiter se află în cealaltă casă financiară până în septembrie. Se poate să câştige mulţi bani, dar trebuie să fie foarte precauți, fiindcă şi pagubele pot fi considerabile.

În ce priveşte cariera, aceasta se poate să treacă în 2016 printr-un proces de reorganizare sau de resetare a obiectivelor, în urma unui proces mai lung, care se poate întinde de la începutul anului şi până în toamnă. Iar acest proces ar putea fi presărat cu momente stresante ori conflictuale, sau poate fi foarte stimulat de concurență.

Ion Dumitrel este în zodia pești. Președintele Consiliului Județean Alba s-a născut în 20 martie 1958.

ion dumitrelAstrele prevăd ca anul 2016 poate stabili legături plăcute şi profitabile, își poate face noi prieteni sau poate câştiga noi colaboratori ori noi aliaţi.

Şi în plan sentimental oferta este bogată, dar se poate că va avea tendinţa de exagera, de a cere sau de a dărui prea mult.

În septembrie 2016, apar oportunităţi de câştig suplimentar, iar relaţiile cu instituţiile financiare sunt facilitate.

Ultimul trimestru din 2016 este favorabil pentru Dumitrel și în ceea ce privește investiţiile imobiliare, achiziţionarea unor obiecte de folosinţă îndelungată sau fondarea unei afaceri ce se va dezvolta bine în viitor. Banii se comportă bine când sunt folosiţi pentru scopuri practice, precise.

Ca fapt divers, în 2016 creşte interesul lui pentru mistere. Îl atrag ocultismul, istoriile secrete și acţiunile detectivistice, sau vrea să descifreze enigmele psihicului uman.

În 2016 ambiţiile profesionale sunt mari dar, ca să obţină o situaţie durabilă, trebuie să acţioneze cu multă diplomaţie şi tenacitate. Sub acest aspect, anul 2016 poate fi dificil, împovărător, dar productiv atâta timp cât își dă silinţa şi munceşti cu responsabilitate.

Este posibil să își reorganizeze viaţa profesională astfel încât să îi aducă satisfacţii materiale mai mari. Realizarea obiectivelor depinde de modul în care își pregăteşti terenul. Ca să-și împlinească speranţele, are nevoie de o strategie clară, de răbdare, insistenţă şi meticulozitate.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Cum își vor recupera romanii banii plătiți în plus la facturile la curent și gaze. Popescu anunță mari reduceri din 1 februarie

Publicat

Guvernul condus de premierul Nicoale Ciucă a anunțat că toate facturile la utilități trimise greșit în ultimele luni vor fi refăcute. De asemenea oamenii care s-au trezit cu facturi greșite nu vor fi debranșați și nici nu vor exista penalități. Printre principalele măsuri se numără sumele mai mari de 100 de lei și modalitate de recuperare a acestora. 

În total guvernul estimează că sunt în jur de un milion și jumătate de facturi emise greșit.

„Facem modificări la procedura de decontare a facturilor compensate şi acolo vrem să introducem mâine în şedinţa de Guvern activitatea refacerii facturilor întocmite într-un mod eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării. Deci, este pe ordinea de zi acel act, ordonanţa Ministerului Muncii care modifică ceva la Legea 252 cu privire la decontările interne”, a afirmat Virgil Popescu, ministrul energiei, marţi, la sediul PNL.

Un milion şi jumătate de facturi greşite

El a precizat că vor fi refăcute toate facturile întocmite eronat. „Pentru absolut toate facturile întocmite eronat, fie că sunt în noiembrie, decembrie”, a explicat ministrul, care a adăugat că, potrivit ANPC, ar fi un milion – un milion şi jumătate de facturi greşite.

Cum se vor recupera sumele mai mari de 100 de lei plătite la factură

Popescu a menţionat că recuperarea sumelor plătite în plus se va face în termen de 5 zile prin cerere la furnizor dacă suma este de peste 100 de lei sau se va scădea din factură dacă este mai mică de 100 de lei.

„În momentul când se stornează facturile e clar că s-a dat o sumă în avans şi depinde de cât de mare este această sumă faţă de factura care va fi recalculată, dar, prin cerere la furnizor, trebuie să primească în termen de 5 zile, dacă suma e mai mare de 100 de lei, aşa cum a spus ANRE din procedură, şi dacă este sub 100 de lei se reduce din factură”, a indicat ministrul Energiei.

Potrivit acestuia, facturile vor fi reduse cu sume foarte mari în urma aplicării plafoanelor noi decise luni în şedinţa coaliţiei.

Ministrul Energiei: va fi o reducere foarte mare

„Lucrurile sunt foarte simple în urma procedurii de aseară. Practic, niciun român nu va plăti dacă va consuma mai mult de 500 de kWh că s-a mărit plaja de consum de la 300 la 500 de kWh, niciun român nu va plăti mai mult de 80 de bani pe kWh şi cei care consumă până în 500 de kWh vor plăti fix 68 de bani pe kWh. Deci, lucrurile sunt simple. Va fi o reducere foarte mare.

Nu veţi mai vedea facturi de genul cum aţi văzut la energie electrică şi la gaze naturale. Vorbim de 31 de bani la gaze naturale. Dacă consumă peste 1.500 în cele 5 luni de zile, deci vorbim şi de o creştere a consumului la gaze naturale de la 1.000 pe perioada de cinci luni de zile la 1.500 de metri cubi şi ajunge la cei care consumă la această plajă la 22 de bani pe kWh.

Deci vorbim de reduceri simţitoare ale facturii, acum fiecare cât consumă. (…) La gaze, practic se reduce preţul gazelor, va fi absolut pentru toată lumea care se încadrează în acea plajă de consum de 125 MW – 0,125 lei kWh”, a mai explicat Popescu.

Ministrul Energiei: Măsurile se aplică de la 1 februarie. Vedem dacă se pot face recalculări în spate

Aceste măsuri se aplică începând cu data de 1 februarie. „Evident, mărim plajele de consum de la 1.000 la 1.500 şi de la 300 la 500, discutăm cu Ministerul Justiţiei să vedem dacă se pot face şi recalculări în spate. (…)

Noi am considerat faptul că, atunci când dăm ordonanţa în cursul lunii ianuarie practic, şi vorbim de ordonanţa care va fi aprobată săptămâna viitoare, aceasta cu modificările, până la 30 iunie se fac regularizările la tot consumul în această perioadă, putem discuta, inclusiv în luna ianuarie, poate de ce nu, dacă Ministerul Justiţiei ne permite să discutăm şi de plajă de consum şi pentru noiembrie şi decembrie”, a afirmat ministrul.

„În toată această perioadă vom face o evaluare şi vedem ce măsuri vor fi luate de la 1 aprilie”, a transmis el, citat de Agerpres.

Vicepreședintele Comisiei Economice de la Senat: ”va fi o reducere semnificativă, cel puțin la jumătate”.

O scădere semnificativă a facturilor la utilități, la gaze și energie anunță și Social-democratul Daniel Zamfir, vicepreședintele Comisiei Economice.

”Noile măsuri legate de facturile la energie electrică și gaze că ”vor avea ca prim efect scăderea considerabilă a facturilor, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale.

De asemenea, pentru cei care au primit facturi greșite, fără acea compensație, aceste facturi vor fi stornate, nu va exista nici o debranșare.

Aceste noi măsuri convenite în coaliție în mod categoric vor reduce semnificativ prețurile la factura de curent electric și gaze și vor beneficia practic cam 90% atât din populație, consumatori casnici, cât și agenți economici și instituții de stat” a spus Senatorul Daniel Zamfir, potrivit DCNews.ro

Întrebat cu cât ar putea să scadă facturile la energie și gaze în urma noilor măsuri, senatorul PSD a răspuns: ”Calculele pe care vi le-a prezentat primul-ministru vor fi în ședință de Guvern stabilite. În mod categoric, va fi o reducere semnificativă, cel puțin la jumătate, ca să trecem de această iarnă”.

”Este absurd să compensezi cu 20% o factură care a crescut cu 500%”

Despre, plafonarea prețurilor la energie, Daniel Zamfir spune: ”N-aș mai vrea să invoc neapărat trecutul, deși este unul recent. Noi, cei de la PSD, la momentul adoptării acelei legi, eram în Opoziție.

Am susținut foarte tare ideea plafonării prețurilor energiei electrice și gazelor, am avut chiar proiect de lege în acest sens, a fost respins de coaliția de dreapta de atunci, s-a mers pe această variantă a compensării, care până la urmă s-a dovedit a fi una ineficientă.

Daniel Zamfir: ”Ministrul Popescu este depășit de situație”

Noi am insistat încă de când am intrat la guvernare că lucrul ăsta nu poate funcționa. Este absurd să compensezi cu 20% o factură care a crescut cu 500%. Asta a fost ideea ministrului Popescu, care din punctul meu de vedere e depășit de situație.”

Pe de altă, românii care nu mai suportă dezastrul de pe piața energiei caută alte variante în locul gazului și energiei electrice. Sunt români care deja de mulți ani trăiesc fără a legați la rețelele publice de utilități. Și nu trăiesc ca-n Evul Mediu, ci conform cu noile ambiții ale Comisiei Europene, ”verde”.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Românii din Italia vor putea conduce din nou mașinile înmatriculate acasă. Legea a fost contestată de Curtea de Justiție a UE

Publicat

Italia va trebui să schimbe legea prin care rezidenții care din această țară membră UE sunt obligați ca în termen de 60 de zile să își schimbe numerele la mașinile înmatriculate în țările de unde provin. Astfel românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă.

Din 2018, modificările Codului rutier din Italia au afectat zeci de mii de români care dețineau autoturisme înmatriculate în România.  Regulile rutiere în vigoare interzic persoanelor care au rezidența în Italia să circule mai mult de 60 de zile cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Legea prin care se interzice rezidenților din Italia dreptul de a conduce mașini înmatriculate în alte state  a fost contestată de  Curtea de Justiție a UE, informează G4media.ro .

Cazul care a răsturnat legea care a afectat sute de mii de străini în Italia

Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a dat dreptate unor cetățeni slovaci, după ce mașina în care se aflau a fost confiscată de poliția italiană, invocându-se faptul că șoferul avea rezidență în Italia de mai mult de 6 luni, iar automobilul pe care îl conducea era înmatriculat în alt stat decât cel italian.

Mașina era înregistrată pe numele pasagerului, cetățean care nu era rezident în Italia, se specifică în dosarul înaintat Curții de Justiției, însă acest detaliu nu i-a înduplecat pe polițiști care au aplicat exact litera legii.

Acest caz va putea conduce la o modificare a legislației rutiere italiene care interzice dreptul rezidenților de a conduce autoturisme înmatriculate în alte state, inclusiv din Uniunea Europeană, anunță presa italiană.

Motivele introducerii legii prin care străini trebuie să își înmatriculeze mașinile în Italia

Interdicția de a conduce în Italia cu numere de înmatriculare străine pentru rezidenți a fost introdusă în lege de fostul ministru de interne italian, Matteo Salvini.

Motivele introducerii legii au fost legate de taxe, se evitau, în lipsa acestei legi, taxele locale de înmatriculare, eventuale impozite, iar firmele de asigurare erau văduvite de posibile noi contracte, care erau realizate în țările în care erau înmatriculate mașinile.

În plus, s-a justificat și prin faptul că aceste autoturisme nu apar în bazele de date italiene, în cazul comiterii unor infracțiuni.

Modificările din Codul Rutier au afectat zeci de mii de români din Italia

Decizia i-a afectat cel mai tare pe români, minoritatea cu cei mai mulți reprezentanți în Italia. În scurt timp, sute de mașini au fost confiscate, iar proprietarii aveau termen de 180 de zile pentru a-și înmatricula mașina în peninsulă. Pe lângă asta, au primit amenzi de la 712,00 € la 2.848,00 €.

Aceste reguli i-au lăsat pe mulți români fără mașini, deoarece în multe cazuri nu s-a putut face înregistrarea în 60 de zile.

Modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier interzic persoanelor care au rezidența în Italia de mai mult de șaizeci de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Sunt exceptate de la această interdicție anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat, pentru care vă rugăm să faceți referire la textul integral al legii.

– Pentru cazurile de încălcare a interdicției de circulație a vehiculului înmatriculat în străinătate, amenzile administrative variază între 712 și 2.848 euro. Autoritatea Rutieră italiană (Ufficio Motorizzazione Civile) dispune interdicția de circulație pentru vehiculul în cauză, care este sechestrat.

În cazul în care, după 180 de zile de la data infracțiunii, nu au fost îndeplinite formalitățile pentru înmatricularea vehiculului în Italia, vehiculul este confiscat.

Decizia Curții Europene de Justiție:

”Articolul 63 alineatul (1) TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune unei reglementări a unui stat membru care interzice oricărei persoane care și‑a stabilit reședința în acest stat membru de mai mult de 60 de zile să circule în acest stat cu un autovehicul înmatriculat într‑un alt stat membru, oricare ar fi persoana pe al cărei nume este înmatriculat acest vehicul, fără a se ține seama de durata de utilizare a vehiculului respectiv în primul stat membru și fără ca persoana vizată să poată invoca un drept la exonerare atunci când vehiculul nu este nici destinat a fi utilizat cu titlu permanent în principal în primul stat membru, nici nu este utilizat, în fapt, în acest mod.

Ziarul italian Il Quotidiano del Lazio notează că decizia Curții Europene de Justiție va conduce la schimbarea legislației italiene, deoarece legile europene primează în fața celor naționale.

”Aceste reguli i-au pus în genunchi pe mulți cetățeni, în special români, care au fost deposedați de vehicule, care au fost sechestrate pentru că dețin plăcuță de înmatriculare străină, pe motiv că  un cetățean străin cu domiciliul în Italia de mai mult de șaizeci de zile nu poate conduce un vehicul cu o plăcuță de înmatriculare străină .

Au fost cazuri în care soțului străin, cu domiciliul în Italia, i-a fost sechestrată mașina soției care avea cu reședința în străinătate și care venise în Italia să-l vadă și care i-a dat soțului ei să-i conducă autoturismul. ” scrie Il Quotidiano del Lazio.

Instanța italiană obligată să modifice articolul din Codul Rutier

”Instanța din Latina va fi chemată în următoarele ședințe din februarie și martie să modifice, în virtutea mecanismului de primat al sistemului UE, art. 93, alin. 1 bis, din Codul rutier, care interzice oricui și-a stabilit domiciliul în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Aceasta, întrucât legea locală este incompatibilă cu principiul comunitar al liberei circulații a capitalurilor și are un caracter cedabil. Prin urmare, se dă din nou undă verde pentru circulația vehiculelor cu numere străine în Italia, de către rezidenții în Italia de peste 60 de zile, neexistând obligația de a înmatricula aceste vehicule în Italia”, scrie ziarul italian.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

surse: G4Media, curia.europa.eu, l Quotidiano del Lazio

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se va răci și mai mult de vineri. Directorul ANM: Vor fi temperaturi și de minus 18 grade Celsius

Publicat

Meteorologii anunță că până în 23 ianuarie 2022  va fi o perioadă cu zile friguroase. Până pe 23 ianuarie, vor fi și precipitații, dar nu foarte importante din punct de vedere cantitativ.

Vor fi alternanțe de zile reci și altele cu temperaturi ușor mai mari față de normalul perioadei. În această săptămână va fi mai frig, cu unele excepții în sudul și estul țării. De săptămâna viitoare, vor fi temperaturi mai apropiate de cele obișnuite ale sezonului.

Directorul ANM, Elena Mateescu anunță că ”Din punct de vedere termic, până vineri o să observăm o vreme apropiată de normalul termic al perioadei din calendar, cu minime mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei, între -15 până spre -3, în zona litoralului, maxime -4 până la cel mult 5-6 grade Celsius, miercuri.”

Vremea se va răci de vineri, iar temperaturile vor ajunge chiar și la -18 grade

De vineri, din nou, o vreme în răcire, cu valori care, în partea de vest, centru, nord a țării, la nivelul maximelor vor fi preponderent -5 grade Celsius, minimele pe parcursul sfârșitului de săptămână, posibil -15, chiar -18 grade în zonele depresionare”, a anunţat Elena Mateescu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OMS: Nu există în acest moment nicio dovadă că adolescenţii sănătoşi sau copiii sănătoşi au nevoie de boostere

Publicat

Nu există în prezent nicio dovadă că adolescenţii şi copiii sănătoşi au nevoie de doze booster de vaccin împotriva COVID-19, a declarat marţi coordonatoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, potrivit Reuters.

Vorbind într-un briefing de presă, coordonatoarea ştiinţifică a afirmat că, deşi pare să existe, în timp, o reducere a imunităţii conferite de vaccin în cazul variantei Omicron înalt transmisibile, sunt necesare mai multe cercetări pentru a se stabili ce persoane au nevoie de doze booster, transmite agerpres.ro

‘Nu există în acest moment nicio dovadă că adolescenţii sănătoşi sau copiii sănătoşi au nevoie de boostere. Absolut nicio dovadă’, a afirmat ea.

Israelul a început să le ofere doze booster copiilor începând de la vârsta de 12 ani, iar Administraţia pentru alimente şi medicamente a Statelor Unite (FDA) a autorizat în această lună administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech copiilor între 12 şi 15 ani.

Şi Germania a recomandat săptămâna trecută ca toţi copiii între 12 şi 17 ani să primească o doză booster. Ungaria a luat acceaşi decizie.

Soumya Swaminathan a anunţat marţi că grupul tehnic consultativ al OMS se va întâlni în cursul săptămânii pentru a lua în discuţie tocmai cum statele ar trebui să ia în considerare oferirea de doze booster populaţiilor lor.

‘Scopul este de a-i proteja pe cei mai vulnerabili, pe cei cu cel mai mare risc de boală severă şi de deces. Aceştia sunt populaţiile noastre vârstnice, persoanele imunocompromise şi cu boli subiacente, dar şi personalul medical’, a explicat ea.

sursă: agerpres.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate