Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce procent a PROMIS că scoate PNL Alba la EUROPARLAMENTARE: „Țintele” impuse de Antonescu liderilor organizațiilor din teritoriu

Publicat

În ultima ședință a Biroului Politic Național al PNL, fiecare președinte de organizație județeană și-a primit obiectivul de îndeplinit pentru alegerile europarlamentare. Acestora le-au fost prezentate procentele pe care trebuie să le obțină, iar președintele partidului, Crin Antonescu, a declarat că, în cazul în care partidul va obține sub 20% la alegerile europarlamentare, își va da demisia. Județul Alba și-a asumat obținerea unui procent de 20,9%, ceea ce înseamnă aproximativ 20.000 de voturi.

La o medie de prezență estimată la 30% liberalii își doresc să obțină aproximativ 1,26 milioane de voturi pentru candidații lor la Parlamentul European.

Șeful PNL le-a trasat liderilor organizațiilor din teritoriu scorul pe care trebuie să îl obțină. Doar două județe din România și-au asumat o țintă de peste 50% – Ilfov și Călărași, în timp ce media pe țară este de aproximativ 23%.

Județul Alba și-a asumat un procent de 20,9%, ceea ce înseamnă că la un număr de aproximativ 319.000 de alegători și la o prezență la vot estimată la aproximativ 95.700 de oameni, PNL ar trebui să obțină în jur de 20.000 de voturi. (Dați click pe poză pentru a mări imaginea. Foto: Gândul.info)

Pe lista candidaților PNL, albaiulianul Florin Roman ocupa, până ieri, locul 13, neeligibil, dar acum, după ieșirea din cursă a lui Mircea Diaconu, Roman urcă pe locul 12. Înaintea sa, pe locurile 10, respectiv 11 se află primarul din Bacău, Romeo Stavarache şi deputatul Lucia Varga. Având în vedere cele două calităţi ale acestor candidaţi, adică funcţii deja ocupate în Parlamentul României şi la conducerea unei administraţii locale, este puţin probabil ca aceştia să aleagă poziţia de europarlamentar. Astfel, calculele înclină spre Florin Roman, care ar avansa, astfel, şi mai sus pe lista PNL, mai aproape de un loc eligibil.

Lista PNL pentru europarlamentare va fi deschisă de Norica Nicolai, pe locurile eligibile regăsindu-se Adina Vălean, Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Eduard Hellvig, Mihai Ţurcanu şi Claudia Benchescu. Fostul senator Mircea Diaconu a fost scos în ultima şedinţă a BPN de pe lista pentru europarlamentare, din cauza verdictului de incompatibilitate dat de ANI şi validat de instanţa de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax