Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce produse ar trebui să fie mai ieftine de anul viitor, odată cu scăderea TVA. Deciziile comercianţilor

Publicat

scumpire

benzina, bani, motorina De anul viitor, de la 1 ianuarie, taxa pe valoarea adăugată va fi mai mică, respectiv de 20 la sută, faţă de 24 la sută cât este în prezent. Asta înseamnă că produsele ar trebui să fie mai ieftine, însă unii cumpărători nu se aşteaptă să vadă reduceri de preţuri la rafturi.

Însă o parte dintre comercianţi au luat deja decizia de a scădea preţurile, scăzând cele 4 procente de TVA.

Astfel de cazuri au fost pentru haine, încălţăminte, alcool şi electrocasnice. Acestea pot fi găsite în magazine cu exact reducerea de TVA care trebuie aplicată de toţi comercianţii, de la 1 ianuarie.

În mod normal, o haină de 50 de lei ar trebui să coste de la 1 ianuarie, 48 de lei. Iar pentru un plin de benzină, vom plăti 190 de lei, în loc de 200, pentru că şi litrul de carburant va fi mai ieftin, în medie cu 20 de bani.

Alimentele au de mai bine de jumătate de an TVA de 9 la sută. Orice alte produse care se vând, inclusiv maşini, utilaje sau locuinţe vor avea de anul viitor TVA de 20%.

surse: realitatea.net, stiri.tvr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax