Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce promit, după alegeri, deputații USL Călin Potor și Dan Simedru: Bani pentru Alba Iulia și industrie puternică în Zlatna și Cugir

Publicat

Proaspăt parafați pe colegiile parlamentare din Alba, deputații USL au deja stabiliți pașii pe care îi vor urma pentru a convinge Guvernul să investească în bunăstarea județului nostru. Primii care ne-au adus la cunoștință planurile pe care le vor pune în aplicare din plenul Parlamentului sunt reprezentanții „aripii galbene” a USL Alba, deputații liberali Călin Potor (Colegiul Alba Iulia) și Dan Simedru (Colegiul Cugir-Zlatna).

Cei doi intenționează să concretizeze promisiunile făcute alegătorilor în campania electorală și au identificat zonele unde este nevoie de o revigorare rapidă: sistemul medical, învățământ, instituții deconcentrate și industrie.

Vedeți mai jos ce și-au propus cei doi parlamentari USL după instalarea lor în fotoliile din Parlamentul României:

Călin Potor va face lobby la Guvern pentru ca banii să ajungă în județul Alba

„Voi face lobby pentru județul Alba și intenționez să colaborez cu administrația locală și județeană pentru că asta este singura soluție ca banii să ajungă acasă. Spun asta pentru că sunt conștient că Guvernul USL va scoate mai greu bani pentru administrațiile portocalii, deși știu că asta este o prostie. Din păcate este o practică mai veche ce nu cred că se va schimba începând de acum. Aici intervine rolul nostru, al parlamentarilor, să aducem bani în Alba pentru oamenii de aici.

Voi colabora bine cu administrația locală și județeană indiferent de modul lor de colaborare cu mine. Dacă nu va vrea primarul, voi ține legătura cu viceprimarul, iar, dacă nu va vrea nici el, voi apela la directorii de instituții publice.

Încă ceva, toți banii vor fi controlați la sânge, iar pentru asta voi face apel la directorii de deconcentrate să-și facă treaba pentru ca banul public să se cheltuie în Alba într-un mod exemplar. Asta e promisiunea pe care am făcut-o oamenilor încă de la început și mă voi ține de ea”.

Dan Simedru vrea ca Zlatna și Cugirul să redevină orașe industriale puternice

„Îmi propun exact ceea ce mi-am propus și înainte de a fi ales și nu voi schimba nimic, rămân consecvent programului politic al USL, care va fi și al meu. În primul rând, îmi propun reindustrializarea României la nivel național și am dorința de a face ca Zlatna și Cugirul să devină orașe industriale puternice, cu locuri de muncă pentru cetățeni și în special pentru două categorii defavorizate până acum: persoanele disponibilizate pe nedrept și tinerii care vor termina școlile și care nu au avut unde se angaja. Dacă voi reuși asta, va fi cea mai mare realizare a mea.

În al doilea rând, vreau un sistem de sănătate civilizat și corect și redeschiderea spitalului din Zlatna. Aici s-au făcut deja primii pași, deoarece o secție a Spitalului Județean va fi transferată la Zlatna. Unitatea va trebui însă amenajată și extinsă ca număr de paturi și personal medical. Și la Cugir am început deja demersurile, când am dus la Ministerul Sănătății proiectul de reabilitare a spitalului orășenesc, proiect ce va fi finanțat începând cu 2013.

În al treilea rând, ne interesează zona rurală, iar, în primele luni ale anului 2013, vom face un proiect legislativ privind prima întabulare gratuită a cetățenilor din România. De asemenea, vom încerca, pe partea de subvenții, ca acestea să fie primite la timp și alocate în mod corect pentru cetățeni, nu ca și până acum.

Nu în ultimul rând, pe partea parte de învățământ, este important ca orașul Cugir să aibă din nou un învățământ tehnic profesional, să existe școli profesionale care să aducă pe băncile ei elevi dotați, care după ce vor deveni profesioniști, să fie imediat angajați în întreprinderile din Cugir. Dorin să continuăm construcția de la Cugir abandonată în 2008 din lipsă de finanțare și să discutăm cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a deschide o secție acolo.

Pe tot parcursul mandatului meu, voi ține legătura în permanență cu alegătorii și cel puțin de două ori pe an îmi propun să merg în fiecare localitate din colegiu pentru a discuta cu cetățenii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Calin Potor

    marți, 11.12.2012 at 13:01

    Va dau eu daca nu aveti o fotografie cu mine! Respectati-ma dupa cum si eu va respect!

  2. Pilu

    marți, 11.12.2012 at 14:27

    Daca va puneati o barba alba si va luati un palton rosu, va credeam.Va confundam foarte usor cu Mos Craciun, dar asa…..
    Sarbatori fericite ! si opriti focul de la gogoserie! Campania electorala s-a incheiat. Ati fost alesi. Mergeti repede la Bucuresti sa va ocupati un scaun in sala, daca nu vreti sa stati la balcon!

  3. gigi

    marți, 11.12.2012 at 15:41

    Iote Ceausescu mic! Abia a trecut de alegeri si s-a umflat cultul personalitatii in dl Potor. Parca zicea colegul dvs Roman sa aveti grija cu aroganta si suficienta ! Semn rau…

  4. Speranta

    marți, 11.12.2012 at 15:55

    Privind redeschiderea BAZINULUI OLIMPIC sper sa nu fie AMAGITI din nou (ca in ultimii 2 ani si 4 luni) ZECILE de copii care practica inotul de performanta (si antrenorii lor), SUTELE de copii care doresc sa se initieze in tainele inotului si nu in ultimul rand SUTELE de parinti si bunici a caror afectiuni necesita recuperare medicala prin inot !?!

  5. Calin Potor

    marți, 11.12.2012 at 16:36

    Multumesc ca fotografia initiala e schimbata! Daca am exagerat va cer scuze!

    • Pilu

      miercuri, 12.12.2012 at 09:20

      Felicitari ! Le-ati trimis o fotografie reusita.In fundal se vede un zid parca ciuruit de gloante.Ati fost cumva in pelerinaj la Targoviste?

  6. Ceasca

    marți, 11.12.2012 at 20:29

    Cam repede va dati in petec domnule deputat. Nu uitati ca cel impotriva caruia lupta USL adica Basescu, are aceeasi atitudine condescendenta fata de presa si gazetari. Si cred ca inclusiv aceasta atitudine i-a daunat extrem de tare si v-a ajutat pe dvs cei din USL sa castigati. Daca deja aveti aceasta pozitie fata de un ziar care in opinia mea isi face treaba bine in Alba gresiti grav si veti plati. Un cititor fidel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax