Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj Operations Research: Care este intenția de vot a românilor, dacă alegerile prezidențiale ar fi săptămâna viitoare

Publicat

Un sondaj realizat de Operations Research (firmă de sondare deținută de Dan Voiculescu) arată că preferatul românilor pentru fotoliul de la Cotroceni este Victor Ponta. Potrivit sondajului, pentru români cel mai inspirat slogan aparține tot PSD-ului, „Mândri că suntem români” (44%), urmat de al partidului în blugi, PMP cu „Ridicăm România” (15%), iar pe ultimele locuri se află al PDL-ului, „Europa în fiecare casă” (13%), și al PNL-ului „Eurocampioni la fapte” (6%).

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile prezindețiale, sondajul realizat de firma lui Dan Voiculescu arată că la intenția de vot pentru prezidențiale Victor Ponta ar obţine aproape jumătate din voturi (45%), urmat de preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, cu 26% şi de liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, cu 13%.

Alți candidați pentru care românii ar opta ar mai fi reprezentantul PMP, Cristian Diaconescu care ar obţine 5% din voturi, 4% – Dan Diaconescu, 3% – liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, 2% – preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în timp ce 2% dintre cei chestionaţi ar vota pentru un alt candidat.

Sondajul mai arată că în situaţia în care în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ar intra Victor Ponta şi Klaus Iohannis, scorul ar fi de 59% la 41%. Iar dacă ar intra Victor Ponta și Mihai-Răzvan Ungureanu, scorul ar fi de 61% la 39%.

În topul încrederii îi avem clasați pe primele trei locuri, potrivit sondajului, pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, — 58%, europarlamentarul Mircea Diaconu — 42% și premierul Victor Ponta — 41%.

Conform cercetării, cei trei sunt urmați de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 39%, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, cu câte 36%.

Sondajul OR — Challenging Insights a fost realizat la nivel național, prin metoda CATI, în perioada 5-10 iunie și a cuprins 1.100 de interviuri. Eroarea tolerată este de 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Toate sondajele făcute pentru fotoliul de la Cotroceni au fost câștigate în ultimele luni de Victor Ponta, fiind considerat președintele României, conform datelor furnizate de acestea. Ultimul examen al sondatorilor de opinie, pe un eveniment real și apropiat, înaintea alegerilor parlamentare, a fost ratat de multe dintre ele, uneori cu diferențe jenante.

surse: evz.ro, ampress.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax